Суспільство (відео)

Одна з найменших громад в Україні досягає колосальних успіхів (Відео)

Макіївська об’єднана громада – одна з найменших в Україні й одна з перших на Чернігівщині, стрімко змінює життя своїх мешканців на краще. У День села, що цьогоріч припав на свято Трійці, громада показала всій області свої досягнення. Серед них – відновлене пожежне депо. Проект реконструкції коштував майже мільйон гривень.

«Тут було без даху, односкатний дах. Реконструкція даху, відокремлення підсобних приміщень для персоналу, котельня», — голова Макіївської ОТГ Петро Баклан.

Машину виділили в управлінні ДСНС, вона після капремонту. У депо працюватимуть 4 пожежники. Створення такої стаціонарної команди було вкрай необхідне, кажуть у громаді.

«Ми найвіддаленіша точка району, пожежний автомобіль із Носівки до села Пустотіне має проїхати 50 км. І навіть у годину вони не вкладаються. А літо, спекотна погода, пожежі трапляються. Останній випадок – навіть задихнулася людина», — водій пожежного автомобіля МПК с.Макіївка Віктор Могильний.

Відчути переваги новоствореного депо зможуть і мешканці інших населених пунктів, що не входять до громади. За домовленістю керівництва рятувальники виїжджатимуть на виклики.

«Хочу всіх привітати зі святом і побажати новому колективу рятувальників мужності та поменше тривожних викликів на території вашої громади», — начальник управління ДСНС у Чернігівській області Роман Гордовий.

Привітати громаду з успіхами приїхали і представники обласної влади та керівники інших громад.

«Вони до нас їздять і ми до них їздимо подивитися, як невелика громада, але які зміни, успіхи, і взяти для себе. Бо ми вже об’єдналися, теж 4 сільські ради», — новобасанський сільський голова Володимир Левченко.

Пожежне депо – це лише один із проектів, що вдалось реалізувати в громаді. Під бадьорі звуки оркестру гості та мешканці громади попрямували оцінити, яких змін зазнав місцевий Будинок культури.

Реконструкція будівлі коштувала понад 800 тисяч гривень. Тут усе нове, від стелі до підлоги, адже ремонту будівля не бачила більше 30 років.

Скептики децентралізації пророчили громаді невтішне та коротке життя. І Макіївська ОТГ досягає високих результатів скоріше наперекір, ніж завдяки.

«Макіївка сьогодні має всі шанси для розвитку, вона будується, тут народжуються діти. Сьогодні ми бачимо чудовий Будинок культури, де люди зможуть відпочивати у вільний від тяжкої роботи час. У громаді багато інших задумів: і ремонт доріг, і додаткова група в дитсадку, придбали й шкільний автобус. Ми бачимо, яка чудова лікарня», — виконавчий директор Чернігівського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Ірина Грозенко.

Цього дня представили ще один важливий проект, який ще більше об’єднав громаду. Це відкриття пам’ятника борцям за волю та незалежність України.

Успіхи неформатної громади очевидні, попереду не менш глобальні плани. І в Макіївській ОТГ можуть дозволити собі їх реалізувати, адже цьогоріч очікують зростання бюджету громади майже до 11 мільйонів гривень.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button