Суспільство (відео)

«Опалювальний сезон в області розпочнеться вчасно», — Валентин Мельничук (Відео)

Зовсім скоро Чернігівщина увійде в черговий опалювальний сезон.

Офіційно для населення, яке використовує природний газ для опалення приміщень, він починається з 1 жовтня.

На Чернігівщині до опалювального сезону активно готуються. Обласна рада разом з адміністрацією шукають шляхи, як мінімізувати витрати на опалення державних установ області.

Про особливості опалювального сезону в ексклюзивному інтерв’ю для ЧEline розповів Валентин Мельничук, перший заступник голови обласної ради.

Опалювальний сезон розпочнеться вчасно

— Наша обласна адміністрація, структурні підрозділи, районні державні адміністрації проводять велику роботу, щоб перейти на альтернативні види палива – це найголовніше. Тому що не залежати від газу буде щоразу тяжче. І те, що робиться, – це для того, щоб ми опалювальний сезон почали вчасно. Міняються вікна, ціла програма працює і по житлу, і по школах і медичних закладах.

Думаю, що все буде гаразд. І ми вчасно розпочнемо опалювальний сезон, як завжди.

Чернігівщині потрібен торф

— Заступник поїхав до міністра палива й енергетики з робочою групою по Семенівському торфобрикетному заводу. Ми на дерево перейшли, на стружку перейшли, а торф, якого у нас вистачить на десятки років, не використовуємо взагалі і зупиняємо виробництво – це Смолинський завод і Семенівський торфобрикетний завод.

Ми вирішимо це питання обов’язково. І до опалювального сезону вони працюватимуть на 100 % , тому що ефективність роботи на торфі значно вища, ніж на вугіллі та дровах.

Ще статті по темі

Back to top button