Суспільство (відео)

Освітня «тусовка» в Чернігові: 100-річний ювілей Чернігівського університету ім. Т.Шевченка (Відео)

Символічний 100-річний ювілей відсвяткував Чернігівський педагогічний університет ім. Т. Шевченка. Привітати національний виш завітали як представники місцевої влади, так і люди, які представляють Чернігівщину на національному рівні.

«Для мене велика честь бути разом і відзначити соту річницю від дня заснування цього прекрасного педагогічного закладу. Кожного дня викладачі невтомно працюють над формуванням нового покоління українців. Нових патріотів і професіоналів. Сильної та незалежної європейської держави», — народний депутат України Валерій Давиденко.

Привітати свою альма-матер завітали і юне покоління, і поважні випускники, які себе вже реалізували.

«Людей, які прийшли тільки що з армії, з колгоспу. Вони робили з нас людей. Моральних. Які хотіли робити щось добре», — заслужений вчитель України, лауреат міжнародної премії в галузі точних наук Михайло Дідовець.

Керівництво вишу скромно замовчало розмови про надання чернігівському ВНЗ статусу «класичного», але водночас і не відкинуло такої можливості в майбутньому.

«Університету Шевченка надати статус «класичного»?  Не будемо поспішати. Скажемо «А», коли будемо знати, що «Б».  Ми мріємо про це, але це не сьогодення», —  ректор Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т. Г. Шевченка  Микола Носко.

Чернігівщина може пишатися тим, що саме вона є батьківщиною одного з найкращих вишів України, який дав професійне життя цілій плеяді великих людей із нашого мальовничого краю.

Ще статті по темі

Back to top button