Суспільство (відео)

Освітяни Чернігова розповіли, яким молоком поять дітей (Відео)

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко засумнівався у якості молочної продукції, яку споживають чернігівські школярі та вихованці дитячих садків. Про це очільник міста зазначив на ранковій нараді в мерії.

«Не хочу стверджувати, але є небезпідставне побоювання щодо якості молочних продуктів, якими годують дітей у дитячих садочках і школах, у школах також треба зробити перевірку на відповідність цієї продукції сертифікатам», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

До перевірок загальноосвітні заклади міста готові. Вони і самі пильно перевіряють документи та сертифікати якості свого постачальника. Молокопродукти купують у нього двічі на тиждень, їх повністю використовують для приготування їжі і жодних скарг не мають.

-Подобається завжди.

-Дуже смачно, мені тут дуже подобається.

«Я двічі на день перевіряю якість їжі, тобто пробую перед роздачею, тому що здоров’я дітей для нас важливе», — шкільна медична сестра Світлана Бредня.

«Привозять найкращої якості, найкращої якості. Отримуємо по мірі необхідності. От цього тижня я отримала в понеділок – і от сьогодні я його використала», — завідувач виробництва їдальні Чернігівської гімназії № 31 Надія Липлянська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навчальні заклади Чернігова можуть отримати нові ігрові майданчики.

У нинішньому навчальному році чернігівські школи годує Куликівський молокозавод. Комунальне підприємство «Шкільне» уклало договір із підприємством на прямі поставки, тож виробник самостійно завозить продукцію до їдалень. За словами Антоніни Радченко, яка керує комунальним підприємством «Шкільне», ціна на молоко не перевищує середньоринкової – 18 гривень 60 копійок за літр. Уся продукція, яка потрапляє на стіл шкільної їдальні, відповідає всім стандартам, запевняє керівниця підприємства.

«Дуже часто нас перевіряють і дослідницький лабораторний центр, що закріплений за санстанцією міста, Держпродспоживслужба, перевірок ми не боїмося, щодня їжу дегустує медпрацівник школи, в якій розташована їдальня, цього року до технологічної служби підприємства входить нова штатна одиниця – це інженер з якості, яка також долучається до перевірки при поставці товарів», — керівник КП «Шкільне» Антоніна Радченко.

А от дитячі садки Чернігова поїть молоком і годує сиром не місцевий виробник – тендер на постачання молокопродукції виграло товариство «Переяслав-молокопродукт». Чернігівські ДНЗ, як і школи, теж не мають нарікань на свого постачальника.

«Продукти харчування надходять до дошкільного закладу, відповідно до замовлення, накладної і сертифікатів відповідності. Сертифікати у дитячому закладі усі є. Молочна продукція замовляється так: сьогодні ми отримали молоко, до вечора ми його використали, жодних поганих продуктів у будь-якому випадку в наш садочок ми не приймаємо, їх і не привозили», — завідувач Чернігівського ДНЗ №24 Ніна Бобильова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці просять заборону на продаж книжок у школах.

Чим викликане побоювання міського голови щодо харчування дітей – таємниця. На нараді Владислав Атрошенко не вдавався в подробиці, утім, наказав управлінню освіти міськради перевірити сертифікати постачальників молокопродуктів, а також стежити за якістю дитячого харчування.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button