Суспільство (відео)

П’яна погоня: патрульні наздоганяли чернігівця (Відео)

Патрульні затримали нетверезого водія, який намагався від них утекти

Кілька днів тому екіпаж патрульної поліції на вулиці Кільцевій звернув увагу на автомобіль «AUDI A6» чорного кольору, що рухався попереду, – він їхав дуже повільно. Коли ж поліцейське авто наблизилося, «AUDI», не вмикаючи покажчика повороту, зненацька звернула на вузьку вуличку приватного сектору.

Про це ЧЕline повідомили у перс-службі патрульної поліції Чернігова.

Патрульні повернули слідом і подали водієві сигнал зупинитися, що він і зробив за кілька метрів, та коли один із правоохоронців почав наближатися до машини – зірвався з місця, швидко віддаляючись. Патрульні на службовому автомобілі хутко наздогнали авто-утікач і кілька разів подали водієві команду зупинитися, але він її проігнорував. Розпочалося переслідування.

Екіпаж, який переслідував чорну «AUDI», передав в ефір інформацію про ситуацію і попросив допомоги в найближчих екіпажів. Близько п’ятнадцяти хвилин тривало переслідування вулицями приватного сектору та садових товариств. На одній із таких вулиць водій зненацька зупинився, вискочив із салону авто та кинувся навтьоки. Машина залишилася стояти посеред дороги з відкритими дверцятами й увімкненим освітленням.

Патрульні швидко розшукали водія – він лежав у траві за кілька десятків метрів від дороги. Коли правоохоронці до нього підійшли, він удав, що нічого не розуміє. Чоловік запевняв, що нікуди не їхав, автомобіль не його і взагалі він щойно просто вийшов із дому, який знаходиться неподалік. А ось чому він лежить у траві, пояснити не зміг.

Нічого громадянин не пояснив і стосовно різкого запаху алкоголю, який від нього відчувався навіть на вулиці, все заперечував. Проте відмовився від запропонованого йому проходження медичного огляду на стан алкогольного сп’яніння.

Також з’ясувалося, що документи на право керування транспортним засобом у чоловіка відсутні.

Патрульні запросили двох свідків та в їх присутності склали три адміністративні протоколи: за ст. 122-2 (невиконання водіями вимог про зупинку), ст. 130 (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння) та ст. 126 (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Автомобіль евакуювали на арештмайданчик.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button