Суспільство (відео)

П’ятий пішов: у Чернігові відкрили новий дитячий майданчик по вулиці Чорновола (Відео)

На вулиці Чорновола біля 17-го будинку побільшає дитячого сміху.

Яскравий майданчик на радість  маленьким чернігівцям виріс як гриб після дощу. Раніше на цьому місці стояли іржаві турніки. Зараз тут сучасна і – головне – безпечна для дітей ігрова зона.

— Тут багато молодих родин, тому майданчик дуже актуальний, — Наталія, місцева жителька.

— Тут буде займатися мій син Артур, йому скоро буде один рік, учора він уже катався на гойдалці, — Юлія, місцева жителька.

Майданчик побудований за кошти міського бюджету. Мер Чернігова Владислав Атрошенко та депутати Сергій Вакуленко і Володимир Козир взяли участь в урочистій церемонії відкриття.

— Якщо ми не пускатимемо дітей віком після 25 років і вагою більше 80 кілограмів, то він слугуватиме дуже довго, — Владислав Атрошенко, міський голова Чернігова.

— Я виріс у цьому мікрорайоні, в сусідньому під`їзді, тому мені дуже приємно, що тут з`явився достойний, сертифікований ігровий майданчик, — Сергій Вакуленко, депутат Чернігівської міської ради.

Місцеві дітлахи вже перевірили ввесь інвентар на міцність. Кажуть, усе прикручено добре, дефектів немає.

— Ми бігаємо по ньому, стрибаємо, але він не ламається. Дуже довго на нього чекали.

За своїм майданчиком діти пильнуватимуть. Тим, хто зазіхне на цілісність дитячого щастя, обіцяють дати відсіч і дорослі, і малі.

— Ми проженемо тих, хто буде ламати, затримаємо та відправимо в їхній двір.

Це п’ятий майданчик, що з`явився в Чернігові в рамках нової міської програми. Усього буде встановлено 15 дитячих і 14 спортивних майданчиків. На це витратять півтора та мільйон двісті бюджетних коштів, відповідно.

Ще статті по темі

Back to top button