Суспільство (відео)

Парковки для великих автобусів на вокзальній площі не буде (Відео)

Ось на цьому місці, напроти залізничного вокзалу, комунальне підприємство «Парковка та ринок» вимагає в міської влади дозволу паркуватися великим автобусам, які їздять приміськими та міжміськими маршрутами.

З 2009 року для них тут стоять заборонні знаки, поліція ганяє великий транспорт. Водії звичайних маршруток стурбовані тим, що в них забирають проїжджу територію.

— Тут для місцевих місця мало, а для великих автобусів тут дуже мало місця

— Тут ми не поміщаємося отут. Як вони тут стануть? Туди мордою, а потом будуть назад виїжджати?

Звернення комунального підприємства «Парковка та ринок» з проханням демонтувати заборонні знаки та дозволити паркування великим автобусам розглядалося на засіданні постійної комісії з питань безпеки та організації дорожнього руху в Чернігові. Представники підприємства мотивували своє бажання влаштувати тут ще один міні-вокзал тим, що це ж будуть великі надходження до міського бюджету.

— Я як громадянин і мешканець міста Чернігова вважаю, що на цьому етапі недоцільно там забороняти паркування автобусів, а якщо люди бажають, платять дохід до місцевого бюджету, то немає підстав їм забороняти це робити, — сказав Андрій Карась, заступник начальника відділу КП «Паркування та ринок».

До 2009 року тут могли паркуватися великі автобуси. Заборонили їм стоянку після численних скарг і від громадського транспорту, якому і так мало місця на привокзальній площі, і від людей, які скаржилися на пасажирів цих автобусів. Бо навколо були гори сміття і суцільний хаос серед пішоходів.

— Там стояли автобуси, за годину відправлялося 100 осіб. Туди-сюди ходили по тій клумбі. Плюс купи сміття і безпека громадян. Інспекція з безпеки проти того, щоб дозволити стоянку автобусів там, бо це буде несанкціонований вокзал, — підкреслив Василь Петришин, начальник управління «Укртрансбезпеки» в області.

— Громада проти того, тобі тут стояли автобуси. Диміли і гуркотіли. Ваше управління думає лише про себе, — додав Сергій  Вакуленко, депутат Чернігівської міської ради.

Депутати Чернігівської міської ради звернули увагу на ще один факт у діяльності комунального підприємства «Парковка та ринок» на чолі з його керівником Сергієм Гарусом. Організувавши тут стоянку великим автобусам, підприємець хоче кришувати нелегальних перевізників і поповнюватиме свої кишені, а не міський бюджет.

— Якщо ви хочете заробити грошей до бюджету, то організуйте легальні перевезення, щоб був конкурс. Це якщо ви хочете заробити, — запропонував Володимир Козир, депутат Чернігівської міської ради.

Заслухавши всі думки, постійна комісія з питань безпеки та організації дорожнього руху в Чернігові відмовила комунальному підприємству «Парковка та ринок». Тож рух на привокзальній площі не мінятимуть, знаки не демонтують, і великі автобуси не перекриватимуть шлях звичайному транспорту.

Ще статті по темі

Back to top button