Суспільство (відео)

Парковочна «хімія»: проблема в центрі Чернігова (Відео)

Працівники офісного центру, розташованого на проспекті Перемоги, 95, нарікають на зменшення кількості паркомісць і складнощі з вільними ділянками для паркування. Раніше парковка була розташована з обох сторін вулиці, але влітку з’явився знак, що забороняє паркування з протилежної сторони офісу, біля магазинів. Заборона діє з 7-ї ранку до 10-ї вечора.

«Чому прибрали парковку навпроти офісного центру? Для людей це створює незручності, у кого є магазини або треба купити що-небудь. Власники магазинів, офісних центрів – це люди, які сплачують податки. Це ті, хто утримує пенсіонерів, залежить це і від покупців, які приходять до них в офіс», — орендує офіс на проспекті Перемоги, 95 Лариса.

Усі, хто раніше пакувався біля магазинів, тепер займають місце біля офісного центру. Вільних місць на всіх не вистачає, тож люди починають залишати автомобілі, де знайдуть.

У поліції зазначають: рішення про нову розмітку та встановлення заборони паркування було прийняте міською радою. Заборонний знак встановлено з метою розвантаження проспекту Перемоги, оскільки була проблема проїзду громадського транспорту. Жодних порушень щодо встановлення знаку, згідно із законом і державними стандартами, там не має. Тому поліція має право притягувати порушників до адміністративної відповідальності.

«Була проблема проїзду того ж тролейбуса, який габаритний. Були випадки, коли водій тролейбуса чекає, поки одна машина виїде, інша стане», — речник управління патрульної поліції Чернігова Віталій Копистко.

Утім, доволі «цікавий» стиль роботи демонструє поліція – одних порушників карає, а щодо інших заплющує очі. На порушення під носом навіть після претензії журналістів патрульні не реагують. Більше того, навідріз відмовляються коментувати ситуацію.

Виниклу ситуацію в управлінні прокоментували так:

«З 34-ї секунди видно лише той факт, що патрульні складають протокол на водія-порушника, який саме порушив правила паркування. Жодних інших правил порушення або непорушення норм роботи поліції там не видно. Тому коментувати, на що вони звернули увагу або не звернули, я не вбачаю сенсу. Коли автомобіль від’їжджає, але хто сидить за кермом того автомобіля – не видно. Можливо, там була за кермом саме та молода особа, яка була на попередньому відео перед цим», — речник управління патрульної поліції Чернігова Віталій Копистко.

Можливо, і патрульні, які були на місці та складали протокол, не бачили, що молода особа є водієм «Мерседесу», а не «Фіату».

«Згідно з чинним законодавством України, до відповідальності притягується водій автомобіля, а не транспортний засіб. Тому без особи, яка в ньому приїхала, до адміністративної відповідальності притягнути патрульний більше нікого не може», — речник управління патрульної поліції Чернігова Віталій Копистко.

Чому машину, яка від’їжджала на очах у патрульних, очевидно, не на автопілоті, а з водієм, не зупинили, залишається в таємниці. Але це вже дещо інша історія.

Журналіст Марина Шолох

Оператор Сергій Бутько та Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. на знаке запрещающее время стоянки наверное неправильно написали, должно быть с 22-7 часов? вроде как про зимнюю уборку снега ночью речь шла?

Back to top button