Суспільство (відео)

Павутиння «совка» і військові бази Китаю: страшний сценарій без Майдану (Відео)

Повсюди комуністичне павутиння, ганебне імперське буття, ще й китайські військові бази на українських землях. Чернігівські активісти запевняють, що саме таке майбутнє було б в України, якби не Революція Гідності.

«Ми були б ще років на сто в лапах імперії і більшість цього і не розуміла б», — учасник Євромайдану Станіслав Тавлуй.

«Є міжнародні підтвердження про здачу в оренду з правом екстериторіальності 3 мільйонів гектарів нашої землі китайській військово-будівельній компанії, яка привезла б своїх робітників. Це частина Криму, Херсонська, Миколаївська області. Це було б щонайменше», — активіст Євромайдану Геннадій Обушний.

У Чернігові біля стенда Героям Небесної Сотні, що на Красній площі, пройшло віче «Українська революція: від Героїв Крут до Героїв Небесної Сотні».

«Часи важкі. Суспільство деморалізоване, зневірене. Але кістяк, який є осередком національної ідейності, існує. Його багато, цього прошарку населення», — активіст Євромайдану Геннадій Обушний.

На віче прийшло менше сотні людей. Як для Чернігова, то дуже скромно. На «тарифні» мітинги збирається в рази більше людей. Активісти вважають, що чимало чернігівців досі живуть у своїх мікросвітах і не хочуть визнавати жорстокої реальності сьогодення.

«Я вважаю, що це дуже важливо. Передовсім для тих, хто не брав участі. Щоб вони бачили і намагалися усвідомити, що відбулося. Адже люди живуть в двох паралелях – хтось розуміє, а хтось живе у своєму світі», — учасниця Євромайдану Ірина Черенько.

Присутні вшанували пам’ять Небесної Сотні і загиблих на війні героїв.

Розпачем, сльозами й одвічними стражданнями ситуації не зміниш. За щасливий і вільний завтрашній день треба боротися. Боротися безжально. Іншого варіанту немає.

«У Бога всі живі. Вони перейшли від життя до життя вічного. А нам треба молитися. І треба лупати сю скалу. Якщо ми будемо тільки плакати і нічого не робитимемо, то нічого не буде! Не плачмо – борімося! Борітеся! Вам Бог помагає. Слава Україні»,- настоятель Катерининської церкви отець Роман.

Журналіст Павло Солодовник

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button