Суспільство (відео)

Пенсійна реформа: розпіарена подачка чи панацея на перспективу (Відео)

Пенсійна реформа з жовтня цього року вже в дії. Юрій Юрченко, начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області, провів брифінг для журналістів, аби пояснити її особливості. Особливостей було аж надто багато, хоча для більшості вони переважно зводились до перерахунку та збільшення середньої пенсії.

«Унаслідок перерахунків середній розмір пенсійних виплат в області збільшився на 388 гривень, і станом на й жовтня становить 2 170 гривень», — зазначає начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Юрій Юрченко.

І мінімальної пенсії.

«Переглянути розмір мінімальної пенсії. Вона зросла з 1 312 гривень до 1 452 гривні», — продовжує начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Юрій Юрченко.

Надалі проводитимуть щорічну індексацію, тобто перерахунок пенсій у бік збільшення, залежно від показників інфляції тощо. Водночас розпіарена реформа має дещо смішний вигляд на тлі статистики підвищення. Так, більше 50 % пенсіонерів отримають додатково менше 200 гривень, ще майже 25 % – до 500 гривень і тільки три відсотки обраних отримають понад 2 000 гривень доплати. За словами керівника Пенсійного фонду, цей процес передбачуваний.

«Звісно, відбудеться підвищення пенсій, але не всім пенсіонерам. Тим пенсіонерам, у кого невеликий страховий стаж, невеликі заробітні плати, навіть при проведенні осучаснення великого підвищення пенсій не буде. Відчутне підвищення буде в тих, хто працював легально, має значний стаж роботи й отримував достойні заробітні плати», — наголошує начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Юрій Юрченко.

Загалом свої копійкові доплати пенсіонери отримають вже в жовтні, а ті, хто вже взяв свою не підвищену кровно зароблену отримає доплату за окремою відомістю або в жовтні або в листопаді. Середнє ж підвищення пенсії в області становить 440 гривень, витратять на це донарахування 132 мільйони.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button