Суспільство (відео)

Перекриття дороги як крик душі мешканців чернігівської багатоповерхівки (Відео)

Власники квартир багатостраждальної 16-поверхівки на Чорновола, 27, втомилися чекати.

Уже 2 роки вони не можуть заселитися у свої оселі. Через велику кількість поверхів газ не проводили, тому будинок повністю залежний від електрики.

Від самого початку були проблеми з нестачею потужності, адже до підстанції був під’єднаний ще один будинок – на Чорновола, 10. Багатоповерхівку на Чорновола, 27, із великими труднощами все-таки здали в експлуатацію минулої осені. Тоді увімкнули електрику в тестовому режимі. Потім знову вимкнули. Немає її й досі.

В «Обленерго» пояснили, що мешканці будинку не є споживачами електрики. Договірні відносини з енергетиками має один із забудовників «Палетдекор». Саме він заборгував 400 тисяч гривень за спожите світло та не виконав чималої кількості технічних умов для подачі електроенергії. У мерії лише розводять руками і радять власникам квартир подавати до суду, а також укладати напряму з енергетиками договори.

«Будинок зданий, а я повинен знімати житло та платити за нього. Дружина в декреті, є маленька дитина. Міська влада нас ігнорує», — мешканець будинку Олександр.

«Новий будинок. Ми — законні жителі. Вимагаємо включити електрику, як і будь-який громадянин у цій країні. Вже 2 роки тягнеться ця катавасія. Була проблема зі здачею будинку. Ми її вирішили. Тепер із 2014 року немає електрики. Постійно відкладають тему. Підстанція готова. Зима попереду, а вони бавляться. Ми не бидло, ми – вільні громадяни. Місяць тому світло було. Зараз знову немає. Хтось використовує генератор. Потрібен результат – подати електрику в квартири», — мешканець будинку Геннадій.

Ще статті по темі

Back to top button