Суспільство (відео)

Перлина Чернігівщини – заповідник «Качанівка» – готує нові сюрпризи (Відео)

Національний історико-культурний заповідник Качанівка – один із найдивовижніших куточків Чернігівщини, розташований в Ічнянському районі. Неймовірна краса, що заворожує своїми просторами. На території заповідника збереглися садиба, церква, господарські приміщення, вони дають відчути подих минувшини.

«І у нас останні два роки, думав, буде зменшуватися контингент, а у нас, навпаки, збільшується відвідування», — генеральний директор Національного історико-культурного заповідника «Качанівка»Володимир Буленко.

Садиба була заснована наприкінці 18 століття, як літня резиденція графа Румянцева-Задунайського і змінила кількох господарів, поки нарешті в 1824 році не стала власністю поміщиків-меценатів Тарновських. Протягом багатьох років у садибі побувало багато творчих людей – знаменитих художників, письменників і композиторів, які саме тут знаходили натхнення. Саме в Качанівці під дубом творив Кобзар, а композитор Глінка написав оперу «Руслан і Людмила».

Почути історію від екскурсоводів і відпочити від міської метушні може кожен охочий. Невдовзі у заповіднику хочуть відкрити нові туристичні маршрути:

«Сподіваємося, що туристичний маршрут буде ще продовжуватися і до Сокиринців, дорога буде Талалаївка – Сокиринці»,генеральний директор Національного історико-культурного заповідника «Качанівка»Володимир Буленко.

Двері Національного історико-культурного заповідника відкриті для всіх. Головне – знайти час для відвідин. І дивовижний куточок Чернігівщини приголомшить неймовірною красою.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button