Суспільство (відео)

Перший день народження: діти з особливими потребами влаштували свято (Відео)

Завжди усміхнений і веселий 32-річний Дмитро Бруй поспішає до «Голосу батьків».

«Цей котик запитує, коли у твоєї бабусі день народження».

Громадська організація минулого року відкрила групу денного перебування. На сьогодні до неї вже зарахували понад 60 дітей з особливими потребами. Дмитро разом із друзями нині проходить урок соціально-психологічної реабілітації. Та, переконує, тут він і учень, і волонтер.

«Тут ми робимо всілякі поробки. Я дуже люблю бути Дідом Морозом і дарувати дітям радість», — говорить Дмитро Бруй.

Мама Діми переконує: щоранку її син поспішає до цього центру. Зізнається, заняття тут допомагають йому і фізично, і психологічно. Дітей возить спеціальна машина. А відтак, батьки мають час для власних потреб.

«Зранку приїжджає транспорт. Машина забирає кожну дитину біля домівки. А ті, хто маленький або болить спинка, їх можуть і кладуть спати», — розповідає мати дитини з особливими потребами Алла Артамонова.

Група денного перебування в Чернігові – новація, переконують батьки особливих дітей. Це єдине місце, куди вони можуть прийти. Тут є і малеча, і старші діти.

«Це великий крок, бо діти зараз у суспільстві. Діти зможуть себе само реалізувати», — зазначає голова правління ГО «ГОЛОС БАТЬКІВ» Ольга Дей.

На день народження зійшлося чимало гостей. Попри мокру стелю та невідремонтовані кімнати, радості в присутніх не поменшало.

«Протягом цього року багато зробили, цей центр дуже потрібен у цьому місті», — відмічає голова Української асоціації матерів Тетяна Плескач.

Та й самі господарі свята підготувалися неабияк. Особливі діти заздалегідь організували виставку творчих робіт. Дивуватимуть гостей концертом і частуватимуть солодощами.

Журналіст Наталія Тягнирядно

Оператор Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button