Суспільство (відео)

Перший космонавт України Каденюк у Чернігові: треба рятувати Землю (Відео)

Леонід Каденюк – частий гість у Чернігові. Перший космонавт України навчався у льотному училищі і був кілька років інструктором, поки не відібрався до групи багаторазової космічної системи «Буран». Приводом для чергової зустрічі в Чернігові стала 20-та річниця польоту українця у Космос. Леонід Каденюк поділився яскравими спогадами про роки становлення космонавтом.

«Невеличка кімната. 7 діб там сиділи ізольовані від світу і звуків. Виконували завдання психологів. 3 доби без сну», — згадує перший космонавт України Леонід Каденюк.

Політ у складі українсько-американської групи космонавтів він описав у своїй книзі «Місія – космос». Леонід Каденюк виконував біологічні експерименти спільного досліду з трьома видами рослин: ріпа, соя і мох. Каже, найважчим був етап старту і перші дні польоту. Попри ретельну підготовку, страх не полишав у спокої.

«Для мене було побоювання, як перенесу невагомість. Я знав, що кожен космонавт сприймає її по-своєму», — відзначає перший космонавт України Леонід Каденюк.

На думку українського космонавта, планету Землю треба рятувати. Рівень забруднення сягнув колосальних масштабів. Кліматичні зміни призводять до катаклізмів і екологічних катастроф. Тому порятунок планети – справа кожного її жителя.

Журналіст Юрій Михуля

Оператор Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button