Суспільство (відео)

Під час конкурсу на кращий Меморіал нарахували понад 30 грубих порушень (Відео)

Аби в центрі Чернігова з’явився Меморіал захисникам України, громадськості, вочевидь, доведеться ще чимало пережити. Історія з обранням проекту, вартого реалізації, тягнеться ще з осені минулого року.

За цей час уже оголошено третій конкурс. У свою чергу представники громадськості зібрали цілий перелік порушень під час проведення конкурсу. Частина з них стосувалася недотримання встановлених термінів.

«Коли оголосили новий конкурс, терміни його були грубо порушені. На оприлюднення інформації мав піти 1 місяць, а тут 12 днів. Загальна тривалість конкурсу мала становити 4 місяці, з натяжкою 2,5 місяця. Строк, що відводиться для конкурсантів для розроблення проектів, мав бути не менше 2-х місяців, у нас 17 днів було надано»,громадська активістка Наталія Воскресенська.

Окрім того, Наталія вважає голосування 26 травня незаконним.

«Пункт 7.8 був у положенні не повністю. У постанові Кабінету Міністрів сказано, що члени журі можуть не рекомендувати проект-переможець до реалізації, якщо в оголошенні було застереження про це. Конкурсанти мали бути про це повідомлені оголошенням. А оскільки конкурсанти не були попереджені, то й голосувати «за» або «проти» підстав не було», — громадська активістка Наталія Воскресенська.

Порушення стосувались і складу журі – виконком не мав права призначати голову комісії, а в журі сиділи люди, які були пов’язані трудовими відносинами. Усі ці порушення ставлять під питання саму процедуру проведення конкурсу та кінцеве голосування журі. Із списком порушень і зверненням до мера міста Наталія попрямувала до міської ради, аби документ ліг на стіл Владислава Атрошенка.

«Ми розглянемо звернення активістів, якщо є якісь порушення, будемо дивитися, як виправити. Другий конкурс уже оголошений, ми готові врахувати всі ці зауваження», — заступник міського голови Олександр Ломако.

Два місяці триватиме подача заявок конкурсантів, складу журі наразі не затвердили, а тому представники громадськості ще можуть подавати кандидатури, аби увійти до журі. Його склад затвердять на одному з найближчих виконкомів.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button