Суспільство (відео)

Під «Градами», але на зв’язку – День професійних радистів (Відео)

Щорічно 8 серпня зв’язківці відзначають професійне свято.

Їхня бойова готовність повинна бути на порядок вища за готовність військ, які вони забезпечують.

У будь-який час і за будь-яких умов вони зобов’язані забезпечити зв’язок.

Нещодавно створена частина, 5-й окремий  полк зв’язку, що формувався в гирлі подій на Донбасі, дуже швидко зміг відновити свою боєздатність і забезпечував зв’язок у зоні АТО.

— Ми дуже швидкими темпами формувалися. Уже влітку ми виконували завдання на території Донецької та Луганських областей із виконання службових обов’язків із розгортання та експлуатаційного обслуговування пунктів управління, де на цей час ведуться бойові дії, — розповідає підполковник Олександр Суховецький, начальник штабу – перший заступник командира 5-го окремого полку зв’язку.

Багато воїнів-зв’язківців брали участь в антитерористичній операції та забезпечували зв’язок під ворожими обстрілами.

— Наші дії, дії нашого підрозділу врятували не одне життя, не десяток і навіть не одну сотню. За успішне виконання поставлених бойових завдань у зоні проведення антитерористичної операції, за забезпечення безперервного зв’язку вищому командуванню, я та мій підлеглий особовий склад були нагороджені відзнаками Міністерства оброни України, — говорить капітан Віктор Демченко, начальник інформаційно-аналітичної групи 5-го окремого полку зв’язку.

З огляду на досвід АТО, військові вивчатимуть сучасні технології з передачі даних, адже питання управління та забезпечення зв’язком – найважливіше завдання для зв’язківців.

Ще статті по темі

Back to top button