Суспільство (відео)

Підкуп виборців — це гріх, — настоятель Катерининської церкви отець Роман

Настоятель Катерининської церкви отець Роман розповів у інтерв’ю ЧЕline, чи є гріхом підкуп виборців і чому кандидати перед виборами йдуть до храму. Також він не оминув увагою головну тему країни – війну на Донбасі та проблеми, пов’язані з нею.

Про допомогу церкви воїнам АТО та їхнім родичам

— Ставлення після приходу наших хлопців зі сходу, ставлення  до життя змінюється, і дуже часто родичі не розуміють їх, а вони не розуміють родичів. Є випадки, коли руйнуються сім’ї, і дуже багато людей звертається. Є люди, які ніколи не прийдуть до храму, а є ті, які не підуть до психолога.

Чи звертаються до Бога  ті, хто вбивав?

— Є у мене знайомий воїн, якому довелося стріляти по монастирю, бо там були кадировці. Навіть у нашому храмі є ікона Почаївської Божої матері, вирізана з дерева, яка має знак від ножа. Бо коли в одному храмі зривали ікони, кадировці нищили і кидали ножі та стріляли. Отаку ікону привезли і до нас у храм, тому вона зберігається. Але людина – християнин, і довелося стріляти по храму, відповідно, в цю мить, можливо, не думалося. А зараз думається і зараз він переживає і дуже важко. Є заповідь «не вбий», але є дві сторони – гріх, тоді коли наші військові пішли на чужу землю, а є такий момент, коли людина бере зброю заради того щоби захистити, бо толерантність, але чи пустити злодія в дім. І коли ми захищаємо свій дім, то не є насильство.

Підкуп – це гріх?

Гріх є у того, хто дає, але не знімається і з того, хто бере. Бо взявши, чим ми відрізняємося від тієї людини, яка дає? Та, яка це робить і заради чого це робить. А ті, які беруть, потім же і нарікають, і говорять, а що це за влада, кому ми довірились.

Чому політики перед виборами ходять до церкви?

Коли ми бачимо в храмі людей, які приходять кожної неділі чи кожного свята, то ми їх бачимо. А коли з’являються  люди  раз на 4 роки, або ж перед виборами, ми їх бачимо 1 раз. Люди приходять, щоб пожертвувати в певний момент щось, з однієї сторони, можливо, вони відкуповуються так від своїх гріхів, а з іншої сторони – ціною яких грошей? І чи ці гроші є чистими завжди? І тут треба задуматися всім: і тим, хто приходить і  щось жертвує, і тим, хто з іншої сторони, тим, хто робить свій вибір.

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Понятно, что откупаются! Блауш вон перед самым началом выборов все церкви округа обошел. Денег раздал в надежде, что это поможет снять грех с души за то, что эти кандидаты делают. Да только не поможет это таким как Блауш, Фирсов, Микитась! Пусть не стараются и зря не оскверняют церковь своими наглыми лицами!

  2. Подкуп может и грех, но кого это волнует? Посмотрите на список кандидатов. Да они за свою жизнь уже столько натворили, что тут год на коленях перед иконой стоять! Один Микитась чего стоит. В Киеве его незаконные застройки мешали людям — Максимка решил натравить на недовольных своих титушек, в Че журналисты хотели задать ему вопрос про пакеты, что он раздает, — скандальный застройщик натравил и на них свою свиту… Интересно, он их с собой из Киева привез или это местные молодцы?..

  3. ОЙ яя думаю таких как микитась грех не волнует , он людям жизни портит титушек нанимает чтоб те народ избивали который хотел просто отвоевать свои права , ттак что этому киевскому застройщику абы народ нае**ть , да миллиарды свои пополнить

Back to top button