Суспільство (відео)

«Пізнати своє місто» разом із дітьми-інвалідами (Відео)

Марія – багатодітна мама. Щодень у неї одні й ті ж клопоти – нагодувати дітей, випрати речі, забезпечити здоровий сон. На сімейні розваги та історичні екскурсії їй просто бракує часу.

«Найбільша проблема – не вистачає часу. Як у багатьох батьків, які зазвичай займаються заробітком грошей. І на екскурсії просто немає часу. А тут такий захід, я дуже вдячна. І мені цікаво, і дітям», — багатодітна мама Марія.

Її дітей і ще кількох багатодітних родин та сімей, які виховують дітей-інвалідів, сьогодні запросили на екскурсію. Так разом із громадською організацією «Благодіяння» чернігівці відзначили 110-ту річницю від дня народження громадської діячки Олени Теліги.

«Олена Теліга – це українська діячка, літературознавець, і поетеса, і вона багато зробила для України, і цей захід збігся з цією датою», — голова ради ГО «БЛАГОДІЯННЯ» Олександр Хроленко.

Дітлахам влаштували екскурсію центром міста. Хотіли розпочати з міської ради, та потрапити туди можуть не всі, нарікають організатори.

«Ми зараз стоїмо під мерією, а в мерію потрапити не можна, бо там лише дзвоник, і треба, щоб чоловіки виходили і заносили, а так просто потрапити до депутата чи чиновника не можна», — керівник ГО «СІМ’Я» Любов Марченко.

Розпочали акцію «Пізнай своє місто» з благословення. Священнослужитель розповів дітям біблійські історії. Після прогулянки Валом і центром міста всіх пригостять смачним обідом і солодощами. Святкування вдалося влаштувати завдяки спонсорам.

Ще статті по темі

Back to top button