Суспільство (відео)

«По блату»: як у Бахмачі гроші ділили (Відео)

Понад 100 тисяч гривень виділив відділ освіти Бахмацької райдержадміністрації, в особі його керівника Лариси Журби, на обладнання неопорної школи в селі Пісках, де навчається 59 дітей. Тоді як, наприклад, навчально-виховному комплексу сусіднього Городища, де майже 100 дітей, не дають можливість навіть розжитися інтернетом.

«Мультимедійному обладнанні в основному на опорні школи, тобто 100 тисяч», — начальник відділу освіти Бахмацької райдержадміністрації Лариса Журба.

Чому ці кошти не були розподілені по всіх школах. Чому вони пішли тільки на пісківську школу?

« Комп’ютерний клас 100 тисяч. Пісківська школа. Чому інші діти виявились обділеними», — депутат Чернігівської обласної ради Ольга Чередник.

Так щедро керівниця освіти району обдарувала пісківчан за рахунок 180 тисяч гривень народного депутата України Валерія Давиденка, які він передав освітянам зі свого депутатського фонду на виконання доручень виборців. При цьому, за словами його помічниці Ольги Чередник, кошти планувалося розподілити між більшістю шкіл району, а перепало тільки Піскам.

«Ми беремо безпосередньо школу, в якій дійсно немає комп’ютерного класу, і ми забезпечуємо», — начальник відділу освіти Бахмацької райдержадміністрації Лариса Журба.

«Чому і на яких підставах було визначено, що це повинно бути обладнано тільки в Пісках», —  депутат Чернігівської обласної ради Ольга Чередник.

Лариса Журба спочатку запевняла, що вказану школу їй порекомендувала «нагородити» комп’ютерним класом методист відділу освіти. А далі взагалі відзначила, що комп’ютери на Піски ніхто не виділяв і на сьогодні вона ще не знає, кому ця техніка відправиться.

«Чому саме на Пісківську планувалося. Я ж говорю, що методист визначила, що саме в середній школі немає комп’ютерного класу. Ніхто ще не засідав і не вирішував, куди підуть Не можу на сьогодні нічого сказати. Придбаємо комп’ютери, потім будемо розподілять», — начальник відділу освіти Бахмацької райдержадміністрації Лариса Журба.

«Ви могли розподілити ці 180 тисяч по школах. Чому ви віддали одній школі? У мене питання і до вас, Вікторе Федоровичу. Чому це було зроблено?», — депутат Чернігівської обласної ради Ольга Чередник.

Якщо справді більшість цього депутатського траншу отримає маленька Пісківська школа, чи не побачать правоохоронці інших причин, крім рекомендацій методиста і «їм вони потрібні», за якими районні освітяни вибирають освоювачів коштів, обділяючи цим самим решту шкіл Бахмаччини. До речі, такий унікальний розподіл відбувається безпосередньо за підписом і згодою голови Бахмацької райдержадміністрації Віктора Міщука.

Ще статті по темі

Back to top button