Суспільство (відео)

Подвійна ціна за проїзд: мерія ледь не зробила сюрприз чернігівцям (Відео)

Цього тижня на виконкомі міської ради затверджували нову мережу міських автобусних маршрутів.

Замість 40 існуючих, третина з яких складалася із так званих «дачних», мало залишитися 23 маршрути.

Мерія хоче провести конкурси на нові маршрути й суттєво скоротити кількість автобусів, зробивши акцент на автобуси великої та середньої місткості. Через «дачні» маршрути із впровадженням мережі виникли проблеми. Зміни у транспортній мережі вирішили відкласти й повернутися до цього питання наступного тижня.

ЯКИМИ МОГЛИ БУТИ НАСЛІДКИ ЗМІНИ ТРАНСПОРТНОЇ МЕРЕЖІ ЧЕРНІГОВА?

— Якби це рішення було прийнято, то найближчим часом усі маршрути, що виходять за межі Чернігова, а їх у нас дуже багато – це і Киїнка, і Слобода, і Новоселівка, – усі вони залишилися б без транспортного сполучення.

Місто не має права проводити конкурси на маршрути, що виходять за межі Чернігова, а обласна влада ці маршрути ще не прийняла й не провела конкурсу. Якби питання усе ж прийняли, то, окрім того, що люди, які живуть поблизу Чернігова, не змогли б потрапити до обласного центру, вони ще й сплатили б подвійну вартість.

Оскільки один маршрут був би з села до міста, а інший – виключно по місту. Це неправильно. Треба підходити лояльніше до таких питань.

ЯКИХ ОНОВЛЕНЬ ПОТРЕБУЄ ТРАНСПОРТНА ГАЛУЗЬ ЧЕРНІГОВА?

— Ті люди, які не користуються громадським транспортом, вважають, що мережа недосконала. Однак транспортна мережа створювалася роками. Будувався новий мікрорайон – туди прокладався маршрут, закрилося підприємство – маршрут обмежили.

Це живий механізм, який роками формувався. За статистикою, транспортна мережа влаштовує людей на 60-70 відсотків. Інша справа – якість послуг, інтервали руху, стан техніки тощо.

Ще статті по темі

Back to top button