Суспільство (відео)

Поліна Малоштан через пожежу потрапила до лікарні (Відео)

У будинку, де проживає раніше побита підлітками Поліна Малоштан, удруге за тиждень сталося загорання електрощитової. Клуби диму поверхом нижче від оселі Малоштан мало не призвели до невиправних наслідків.

«Поліна із собакою надихались диму, то собаку відхаювали. А Поліну «швидка» забрала до дитячої обласної», — Валентина Малоштан, жителька будинку по вул. Самоквасова, 17, мати Поліни Малоштан.

Отруєння чадним газом не мало тяжких наслідків – і Поліну Малоштан забрали додому під ранок. Ось як вона описує події того вечора.

«На кухні… Починають у двері стукати «Знову горимо!». Ми зібрали речі. Вилетіли знову. Відкриваю двері в коридор, а там такий дим, узагалі все біле», — Поліна Малоштан, жителька будинку по вул.. Самоквасова, 17.

За словами представників керуючої компанії, все вказує на підпал.

«Те, що ми побачили силами своїх спеціалістів, це підпал. Причина – підпал. Хтось підклав якийсь матеріал, тому що горіти почало під щитком», — Сергій Мінін, директор управляючої компанії ТОВ «Майас Сілтумс».

Водночас наводять факти своєї правоти. Буцімто в цей час великого навантаження електромереж не могло бути і є сліди підпалу. До речі обгорілу частину щитка експерти чомусь не взяли на експертизу.

«Вогонь ішов не звідси, а знизу. Тобто підпалили знизу. Почало прогорати ззаду і пішло по трубі. Плавилась ізоляція основних трьох фаз. Короткого замикання не може бути. Тому що ізольовано було добре. Чому саме на цьому поверсі, де нова проводка, а на інших стара і знову ж таки вночі?», — Денис, електрик управляючої компанії ТОВ «Майас Сілтумс».

«У місцях з’єднання нагріву та плавленого немає. Місцем загорання був шматок цільного проводу. Просто так посередині він загорітися не може», — Денис, електрик управляючої компанії ТОВ «Майас Сілтумс».

За словами частини жителів будинку, вони також більше схиляються до версії підпалу, проте не наважуються висувати свої припущення.

«Я не знаю, як це пояснити. Другий раз за тиждень, у той же час. У тому ж місці. Підпал», — Валентина Малоштан, жителька будинку по вул. Самоквасова, 17, мати Поліни Малоштан.

«Учора чули такі розмови, начебто спиртом хлюпнули. І підпалили запальничкою. – Хто це каже? – Люди, поліція», — Валентина Малоштан, жителька будинку по вул. Самоквасова, 17, мати Поліни Малоштан.

Жителі будинку вже публічно звертаються до органів влади з проханням вжити заходів, тому що результати бездіяльності можуть бути просто жахливі.

«Якщо в нас почнеться пожежа, ми ж тут згоримо за одну секунду. Чекають, коли буде як на Попудренка. Там залило, тут ми погоримо всі», — Тамара Володимирівна, жителька будинку по Самоквасова, 17.

Водночас у поліції заявляють, що мають свідків, котрі сказали – підпалу не було.

«У цьому випадку ми встановили осіб, які були свідками того, як сталося загорання. Вони пояснили, що відбулося загорання елекрощитової, були іскри, що це було самозагорання. Вони були присутні. Нікого чужого в під’їзді не було», — Наталія Човпило, прес-офіцер міської поліції.

Попередньої версії короткого замикання дотримуються і представники служби з надзвичайних ситуацій. Поліцейські ж відкрили кримінальне провадження ще за минулим загоранням – за статтею «Порушення вимог пожежної безпеки». Зараз триває експертиза пожежного сміття. За словами стражів порядку, вона може розтягнутись на місяці.

«Триває досудове розслідування», — Наталія Човпило, прес-офіцер чернігівської міської поліції.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button