Суспільство (відео)

Поліцейський-вибухотехнік з Чернігова полишив службу заради квітів (Відео)

Із поліцейського-вибухотехніка – у квітникаря. 31-річний чернігівець Роман Шкуліпа рік тому розміновував об’єкти та носив бронежилет, тепер же будує власний квітковий бізнес. Чоловік розповідає: попри ризиковану роботу, працювати в поліції подобалось.

«Так, це був адреналін, це відчуття не передати. Ризик — так. Ну, як кажуть — а хто? Ну, якщо не ми?! Так, у нас було мало людей, але якось, як кажуть, розривалися, та працювали. Просто в нас була злагоджена команда»,колишній поліцейський Роман Шкуліпа.

Круто змінити життя чоловік вирішив задля спокою родини.

«Не раз піднімали нас, як у нас тоді казали, по тривозі. І то там вибух, то там вибух, там щось теж пройшло. А постійно вночі — жінка ж теж переживає. Любляча жінка переживає, де її чоловік. І постійно не спати… Де ти? Що ти?», — колишній поліцейський Роман Шкуліпа.

Роман віддав 7 років службі в поліції, мав успішну кар’єру. А тому рідні кардинальні зміни в житті чоловіка сприйняли по-різному.

«Ну батьки не казали, що вони проти, але болісно це було якось. Тому що мама там зі мною ділилася — ось, напрацьовано, зарплата хороша, посада, багато років. У них були страхи. Особисто я поставилась позитивно, тому що для мене цей бізнес знайомий. Мені це подобається, ми з сестрою займались цим і раніше. Просто не було в нас такого натхненника, який би нас підштовхнув і повів за собою. І ним виявився Рома»,сестра дружини Романа Ірина Щупакова.

Тепер чоловік увесь свій час вкладає у розвиток магазину квітів. Розповідає, легко спочатку не було. Для побудови бізнесу потрібні гроші, банки відмовляли в кредитах. Кошти знайшов на біржі праці, що надає допомогу бізнесменам-початківцям. А відтак магазин відчинив свої двері.

«Зраділа, коли відкрився магазин. Я сама дуже люблю квіти, у мене завжди їх дуже багато було. Заходиш до них і відпочиваєш душею», — подруга Світлана Паскал.

За півроку бізнес налагодився, з’явилась клієнтська база. Єдине, що наразі доводиться боротися з пенсіонерками з сусідніх будинків. Бабусі небайдужі до квітів на клумбах біля магазину.

«Спершу вони вирізали середину, приходили до моєї жінки, запитували — воно прийметься чи ні. Потім вони начали з коренями виривати. І до того знахабніли, що виривали, а за рогом корінь забирали, а гілки залишали», колишній поліцейський Роман Шкуліпа.

На бабусь власники магазину не ображаються. Кажуть, садитимуть квіти знову і знову. А власний бізнес колишній поліцейський планує активно розвивати, розширяти асортимент і відкривати нові квіткарні. А головним рецептом успіху називає згуртованість родини, де кожен працює на благо бізнесу.

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button