Суспільство (відео)

Справи для галочки: на Чернігівщині не карають за перешкоджання журналістській діяльності (Відео)

Вісімнадцять кримінальних справ на захист журналістів за останні два роки… не доведені до суду. Правоохоронні органи бояться покарати винних у приниженні свободи слова.

Про це сьогодні говорили журналісти та правоохоронці. Одне з таких розслідувань, про яке ми вже повідомляли, у справі про погрози та перешкоджання нашій знімальній групі колишнього працівника міліції, а нині начальника УНР 209, закрили.

«Відкрите кримінальне провадження, а потім його закрили, і 22 серпня прокуратура повернула його на доопрацювання. Також кримінальне провадження відкрите проти якось неадекватного, який зламав журналісту «Вісника» диктофон», — представник Інституту масової інформації в Чернігівській області Павло Пущенко.

Не забуває про своїх кривдників ще один чернігівський журналіст, якому під час виконання службових обов’язків зламали руку. Та й донині винних не покарали.

«Я підозрюю, що під час того інциденту комусь заплатили. Але я готую сюрприз для слідчих і для поліції», — журналіст Владислав Савенок.

Чому поліція так боїться бути справедливою у розслідуванні справ із перешкоджанням журналістській діяльності, присутні правоохоронці не пояснили. Однак повідомили, що розслідування справи проти Віктора Кутового, який погрожував нам, припинили, бо не знайшли свідків.

«Ми провели досудове розслідування  щодо погроз журналістам», — заступник начальника слідчого управління ГУНП у Чернігівській області Галина Луговська.

Представник Інституту масової інформації в Чернігівській області Павло Пущенко переконує, що на Чернігівщині кількість правопорушень щодо журналістів найменша.

«Чернігівські журналісти можуть вийти і на підтримку», — представник Інституту масової інформації в Чернігівській області  Павло Пущенко.

Однак перебіг розслідувань кримінальних проваджень контролюють експерти Інституту масової інформації.

Журналіст: Наталія Тягнирядно

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button