Суспільство (відео)

Представництво ЄС в Україні викликало на панельну дискусію чернігівських бізнесменів (Відео)

Експерти Представництва Європейського Союзу в Україні викликали на панельну дискусію представників малого та середнього бізнесу Чернігівщини. Мета зустрічі – допомогти нашим бізнесменам прокласти шлях до спільного ринку товарів.

«Багато українських підприємців уже працюють на ринках ЄС, і завдання сьогоднішньої дискусії – аби люди, які мають досвід співпраці з ЄС і взагалі досвід роботи на глобальних ринках, поділилися із підприємцями, які готуються до цього виходу», — розповідає керівник освітніх і маркетингових проектів Києво-Могилянської бізнес-школи Павло Білодід. 

Чернігівщина – це двадцять третій регіон, який приймає в себе Представництво ЄС в Україні та Києво-Могилянську бізнес школу. У ході дискусійних клубів експерти радо діляться порадами, як презентувати себе за межами України, як використовувати міжнародні програми підтримки, як довести іноземному покупцю якість свого товару та як позбутися стереотипів в українському бізнесі.

«А, це Україна, це ж там немає верховенства права, там же ще й війна йде, там непрозорий дуже бізнес, там неякісний товар. На виставках, на зустрічах вас середовище певним чином затискає в лещата оцього стереотипу. Важливим завданням кожного власника бізнесу, кожного директора бізнесу – це вийти за межі, зламати ці стереотипи, показати свою професійність, показати, що бізнес надійний, бізнес сумлінний і з ним варто мати справу», — наголошує тренер і консультант із питань експорту на європейські та міжнародні ринки Олег Мірошниченко.

Наявність міжнародної сертифікації, можливість тестувати зразки продукції у власній і єдиній в Україні акредитованій лабораторії, співпраця з понад 20 країнами світу – усього цього за останні 10 років досягло одне з чернігівських підприємств. Менеджер міжнародних відносин цього підприємства Сергій Лазар ділився напрацюваннями підприємства з бізнесменами, як прискорити шлях вітчизняної продукції на світовий ринок товарів.

«Вийти на ринок можна трьома способами: перший – це ціна, другий – це якість, і третій – це унікальність. От у нашому випадку ми вийшли ціною, вона була нижча, ніж у конкурентів», — відзначає представник підприємства Сергій Лазар.

У ході панельної дискусії протягом трьох днів делегація Представництва ЄС в Україні проведе низку тренінгів та інтерактивних ігор для бізнесменів Чернігова та Ніжина, а також зустрінеться із представниками владних структур Чернігівщини. Усі заходи матимуть навчальний і просвітницький характер.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button