Суспільство (відео)

Приїзд дитячого ортопеда спричинив у Мені надзвичайний ажіотаж (Відео)

Проект «Дитячий ортопед» у рамках програми «Здоров’я жителів Чернігівщини» на Менщині сьогодні добрався до районного центру. До цього проконсультуватись із фахівцями мали можливість жителі сіл цього району.

Підбити підсумки акції приїхав її ініціатор – народний депутат України Валерій Давиденко. Він розповів про причини, що підштовхнули його звернути увагу на здоров’я дітей.

— Якщо ти плануєш на рік – посади просо, на 20 років – посади садок, на сто років, то займайся вихованням дітей. На сьогодні діти наші рухаються менше, я як батько це розумію, бачу. Є зараз різні гаджети, телевізори, — Валерій Давиденко, народний депутат України.

Валерій Давиденко не приховував: ініціатором цієї програми на місці був голова районної ради Менщини Олександр Мисник, енергійності якого у відстоюванні інтересів свого району позаздрив навіть він.

— Менський район завдяки Олександру Петровичу найбільш рейтинговий. Він може залучити найбільше грошей. Він мислить стратегічно, у нього є проекти, — Валерій Давиденко, народний депутат України.

Олександр Мисник же порадував присутніх продовженням проекту «Мамолог», оскільки попередній візит столичного фахівця не дав змоги пройти огляд всім охочим.

— Я, наприклад, був дуже вражений цим ажіотажем, коли записалось понад 250 жінок, а обстежили 80, то ми вийшли з пропозицією. У нас буде працювати мамолог 29 і 30-го числа і вже не один, а вдвох, — Олександр Мисник, голова Менської районної ради.

Одразу після підбиття підсумків профоглядів по району столичний ортопед Валерія Горелик почала прийом. Вона застерегла батьків: якщо хочуть бачити здорових дітей, то мусять купувати взуття з твердою підошвою, забути про шльопанці до 12 років, давати можливість дитині ходити босоніж і не уникати фізичних навантажень.

— У зв’язку з тим, що зараз мало фізичного навантаження – найбільше трапляються плоскостопість і порушення осанки. У маленьких дітей погано формується стопа – раніше до 3 років формувалася, зараз – до п’яти. Бо нема можливості побігати босими, — Валерія Горелик, дитячий лікар-ортопед вищої категорії, кандидат медичних наук.

Приїзд лікаря викликав серед менян надзвичайний ажіотаж. Черга заполонила весь коридор районної лікарні, адже фахівець у галузі ортопедії такого рівня до Мени ще не приїжджав.

— Подивиться, може, скаже, що далі робити. Чи це серйозно чи ні, — Аліна, жителька Мени.

— Воно потрібно. Дітям обов’язково. Діти у нас слабенькі, — Світлана Нікітинко, учасниця програми «Дитячий ортопед».

—  Особливо важливо те, що приїхали в сільську місцевість, тому що, розумієте, не завжди можна добратися до районного центру, відвідати лікаря-ортопеда, — Наталія Корнієнко, головний лікар Менського центру первинної медико-санітарної допомоги.

Крім проектів «Мамолог» і «Дитячий ортопед», у програмі «Здоров’я жителів Чернігівщини» планується поповнення. Невдовзі в районах області стартуватиме новий проект «Здоровий зір».

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button