Суспільство (відео)

Про героїв АТО в Чернігові написали книгу (Відео)

У Чернігові до Дня Збройних Сил України презентували книгу «На палаючому Сході». До збірки увійшли більше 100 розповідей про героїв АТО.

Видали її за підтримки Програми розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини. Працювали над нею журналісти, редактори обласних і районних газет.

«Це не просто збережена пам’ять, це наш дух, наша гордість, це наша шана тим, хто ніколи не повернеться», — керівник апарату обласної державної адміністрації Наталія Романова.

Видання містить розповіді про 2014-й та 2015-й роки, тому автори сподіваються, що згодом буде ще одне видання, яке охопить усі наступні роки. Найбільшим натхненником і упорядником цієї збірки був журналіст Володимир Лисенко. Але так склалася доля, що до презентації він не дожив лічені дні.

«Він казав, що найменше би хотів, щоб книжка стала причесана, як кажуть журналісти. У тому розумінні, що вона не має бути прикрашена. Щоб редакційна команда, яка працює над цією книгою, не занадто втручалася в те, що там написано. Я хочу зберегти стиль кожного журналіста. Я вважаю особисто, що творчому колективу вдалося це зберегти», — один із редакторів книги Олександр Соломаха.

Своїми думками поділилася й мати загиблого героя Дениса Чередніченка.

«Я так вважаю, наше покоління і наступні повинні знати всіх героїв, які загинули, які залишились живими. Але вони герої всі, хлопці, які пішли на війну і не побоялися віддати найдорожче, що в них є, – своє життя», — мати загиблого воїна 169-ї роти спецпризначення Дениса Чередніченка Марина Чередніченко.

Також під час презентації нагородили відзнакою Президента України «За участь в АТО» 8 бійців із Чернігова та області.

Журналіст Марина Шолох

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button