Суспільство (відео)

Програма «Здоров’я жителів Чернігівщини» триває (Відео)

Програма народного депутата України Валерія Давиденка «Здоров’я жителів Чернігівщини» продовжує працювати в області. Зовсім недавно завдяки цій ініціативі жителі Ічні мали можливість у своєму райцентрі обстежитись і проконсультуватись у відомого онколога-мамолога Сергія Бугайцова. А вже цими вихідними жінки Талалаївки отримали таку ж можливість запобігти онкологічним недугам.

«Зараз дуже багато жінок хворіють на рак молочної залози. Я вважаю, що це дуже важливий захід. І дякуємо Валерію Давиденку, що він це ініціював», — жителька Талалаївки Любов Сердюк.

«У нас мало лікарів у Талалаївці. Особливо мамолога в нас немає. І правильно кажуть, що й апаратура потрібна», — жителька Талалаївки Людмила Ярошенко.

«Узагалі треба, щоб частіше приїжджали. Тут переважно сільське населення. Де вони бувають?», — жителька Талалаївки Віра Климова.

Цього разу до маленького райцентру завітав відомий київський онколог Олег Козак. Жінкам 5-тисячного селища, щоб пройти обстеження в фахівця такого рівня, необхідно їхати майже за двісті кілометрів – до Києва чи Чернігова. Ініціатива ж Валерія Давиденка дала можливість удома запобігти злоякісній недузі. Адже відомо, що завчасна діагностика в рази збільшує шанси на повне одужання при онкології молочної залози.

«Зараз у світі онкологія знаходиться на другому місці після серцево-судинних захворювань. А серед жінок на першому місці – рак молочної залози. Тому дуже важлива ініціатива Валерія Миколайовича, що він знайшов час і кошти для того, щоб допомогти жінкам на периферії», —онколог-мамолог, м. Київ Олег Козак.

Вояж лікарів до Талалаївки – це черговий і далеко не останній крок сприяння народного депутата у підвищенні рівня медичного обслуговування області. Програма «Здоров’я жителів Чернігівщини» тільки набирає обертів.

Уже в рамках цієї ініціативи в Ічні реалізовується унікальний для області проект «Дитячий ортопед», що невдовзі охопить й інші райони Чернігівщини.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button