Суспільство (відео)

П’ятнадцять діб без ґаджетів: чернігівські діти відпочивають у військовому літньому таборі (Відео)

Унікальний військово-патріотичний літній табір «Я Українець» відчинив свої двері для чернігівських дітей, які зможуть пройти неймовірну школу виживання та пробути п’ятнадцять днів без ґаджетів і мобільного зв’язку.

Табір запрацював завдяки підтримці народного депутата Валерія Давиденка, Благодійного фонду, політичної партії «Наш Край» та голови фізкультурно-спортивного товариства «Україна» Андрія Кужельного.

«Військово-патріотичний наметовий табір «Я Українець» розрахований на шістдесят діток, десять постійних інструкторів, які перебувають із дітьми на їхній території. Це чотири вихователі, охоронці та медичний представник», — депутат Новозаводської районної ради «Наш Край»Олександр Стрішний.

Табір спрямований на те, щоб діти змогли почуватися самостійними, вони проживатимуть у справжніх військових наметах, харчуватимуться здоровою їжею, проходитимуть справжні випробовування та самі забезпечуватимуть свій побут.

«Буде дуже багато цікавого, насамперед пов’язаного саме з військовими справами. Ми запросили кінологів поліції, кінологів прикордонної служби, які покажуть нам, як собачки знаходять не тільки вибухові засоби і людей. Буде захована дитина одна в лісі, собака навіть не бачитиме цієї дитини, йому покажуть речі, а захована вона буде за територією табору, і собака зможе показати, як він зможе знайти»,вихователь, представник громадської організації «Північні вовки»Олена Дайнеко.

Вік дітей різний – починаючи від дев’яти до шістнадцяти років. Кожен приїхав сюди зі своєю метою – знайти друзів або навчитися чогось нового.

Вчитися тут, виживати.

Хочу знайти нових друзів, дізнатися багато нового і просто відпочити.

Дуже позитивний табір, мені тут дуже подобається, нас водитимуть на екскурсії, фільми.

Попереду – п’ятнадцять веселих і випробувальних днів. Протягом цього часу діти зможуть відчути справжній військовий патріотичний дух.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button