Суспільство (відео)

Реактивне пекло: на Чернігівщині гатили «Урагани» (Відео)

На Чернігівщині підрозділи Сумської реактивної артилерійської бригади удосконалили свій бойовий вишкіл, виконавши комплекс вогневих завдань у ході польового виходу.

«За задумом заняття батарея мала приготуватися для ведення вогню, відпрацювати одне-два завдання з цієї вогневої позиції та швидко її залишити», — майор Володимир Коваль.

Артилеристи відшліфовували професійні навички та вміння у виконанні вогневих завдань бойової стрільби з реактивних систем залпового вогню 9П140 «Ураган» як удень, так і вночі. Екіпажі мають впевнено діяти саме в темну пору доби, адже саме в цей час на Донбасі найбільше активізуються путінські бойовики.

Виконуючи завдання командування, підрозділи здійснювали вихід у призначені райони полігону, де екіпажі реактивних систем залпового вогню «Ураган» та транспортно-заряджальних машин 9Т 452 виконували нормативи зі спорядження їх боєкомплектом, розгортання батарей, приведення в бойову готовність і відпрацьовували вогневі завдання. Завдяки постійним вправам у артилеристів з’являються особисті рекорди.

 «Норматив заряджання бойової машини – 24 хвилини. Наш екіпаж виконує в два рази швидше — ми в 12 хвилин вкладаємося», — старший солдат Генадій Єрохін.

За результатами навчань, командири відзначають злагодженість у діях екіпажів і підрозділів, що укомплектовані переважно воїнами-контрактниками.

«Трохи підвищилась відповідальність людей, це одразу помітно, порівняно з тим, коли були здебільшого мобілізовані. Ну… я вам скажу одразу. І бажання в людей служить є», — майор Володимир Коваль.

Звісно, добре, коли країну є чим і є кому захищати, але всім нам насправді хочеться єдиного – миру і процвітання!

Ще статті по темі

Back to top button