Суспільство (відео)

Рекордний бюджет і «валютні» тролейбуси: відбулася дискусійна сесія міськради (Відео)

Щедрою на прийняті рішення була 25-та сесія Чернігівської міської ради. Депутати затвердили бюджет міста на 2018 рік, що становить понад три мільярди гривень. Під час правок збільшили дотацію районним радам – Деснянській і Новозаводській. Рішення прийняли відносно швидко, але це не остаточний варіант. Його скоректуюсь після прийняття державного кошторису.

«Ставлю на голосування проект міського бюджету на 2018 рік. Прошу підтримати», — говорить чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Дійшовши до питання закупівлі тролейбусів, міський голова зауважив, що раніше робочі стосунки з місцевим виробником чомусь не складались. Але тепер ситуація змінилася, і мер припустив, що, можливо, закуповуватимуть саме чернігівські тролейбуси.

«Що більше він виробить тролейбусів, що кращим буде досвід виправлення помилок, то більш конкурентоспроможним буде цей тролейбус. Він зможе в інші міста їх продавати, це ж знов-таки наші податки. Я в цьому також зацікавлений. Ми будемо дотримуватись чинного законодавства, максимально толерантно надамо місцевому виробнику перемогти в цьому конкурсі».

Тож депутати підтримали проект про надання кредиту в 6 мільйонів євро для ЧТУ від Європейського інвестиційного банку. Обтяження місцевого бюджету планують перекрити збільшенням грошового потоку внаслідок збільшення кількості людей, які їздитимуть у нових «рогатиках», і зменшення споживання електроенергії. До того ж старі тролейбуси регулярно ламаються, а ремонт дороговартісний.

Якщо банк надасть таку позику, то нові тролейбуси планують отримати за два роки, виплата ж за кредитом розрахована на двадцять років. Але валютні кредити завжди мають ризики, і деякі депутати заявляли, що місто має фінансові ресурси для закупівлі тролейбусів без кредиту.

 Журналіст Марина Шолох

Оператор Сергій Бутько, Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button