Суспільство (відео)

Різдвяний плювок: у Чернігові роздають брехливі газети (Відео)

Чернігів з міста легенд перетворюється на місто корупції, політичної помсти і тиску на свободу слова. Яскравий приклад цього – кілька днів поспіль в обласному центрі невідомі розповсюджують брехливу газету, в якій обливають брудом лідерів однієї із політичних партій. Усе через те, що ці люди перейшли дорогу корупціонерам і не захотіли грати за їхніми правилами. Більше того, аферисти цинічно поглузували над знедоленими чернігівцями.

«Третій день у Чернігові розповсюджується газета. Аферисти розповсюджують. Це не перший випадок. Раніше ця інформація стосувалася мене як депутата, чи Соколова, чи партії «Наш край». А тепер уже навіть пишуть, що кожен чернігівець може отримати 500 гривень. А люди зараз не мають статків для нормального життя і телефонують за номерами, які вказали – це мій телефон, телефон Соколова. Людей провокують», — депутат міськради («Наш край» Віктор Бистров.

«Ми отримали виклик на службовий планшет. Сказали, що незаконно розповсюджують листівки. Ми приїхали і побачили, що немає дати, тиражу і типографії. Ми викликали слідчо-оперативну групу», — інспектор управління патрульної поліції Чернігова Євген Грищенко.

Жіночку, яка роздавала брехливі газетки на Центральному ринку Чернігова, затримала поліція. Жінка переконує, що за брудну роботу отримала 50 гривень.

«Ви роздавали?

Так.

Неофіційну газету. У них питайте. Мені дали 50 гривень і я її роздавала. На базарі дав чоловік. Дав пакет. У газеті, що 500 гривень дадуть. Я сама туди дзвонила. Вірила інформації», — роздавала провокативні газети Тетяна.

Окрім того, аферисти вплутали в цю брудну історію й ЧЕline, вказавши в газеті адресу нашої редакції – буцімто саме в нас здійснюється роздача «різдвяних» 500 гривень.

Подібні закиди в наш бік відбуваються не вперше – це своєрідна помста від злочинців при владі та корупціонерів, про яких ми розповідаємо ганебну правду. Цей факт варто розцінювати як безпосередній тиск на свободу слова та перешкоджання журналістській діяльності. Тому ми вимагаємо у правоохоронних органів відреагувати на цей факт і розібратися з цим неподобством.

Важливий момент: у Чернігівській міській раді достатньо грошей не лише для будівництва «золотих» фонтанів, багатомільйонних реконструкцій підземок і встановлення «крихких» зупинок, а й для допомоги чернігівцям. А відтак, матеріальну допомогу знедоленим можна дійсно отримати – чесно і законно.

«У Чернігівській міській раді є офіційний механізм надання матеріальної допомоги. Треба підійти до відділу звернень громадян – Шевченка, 9. Там оформити офіційну заяву. А інформація в газеті неправдива. Можливо, колись правоохоронні органи цими людьми будуть займатися», — депутат міськради («Наш край»Віктор Бистров.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

4 коментарів

  1. скорее это просто издевательство над простым — обнищавшим народом, одни богатеют за налоги простых Черниговцев, а другие нищие становятся с каждым днем от этих налогов и от этих ЦЕН НА ВСЁ!!!

  2. Очень жаль пенсионеров — едут с другого конца города в надежде получить копейкуина хлеб и тут такое разоварование. Грех так издеваться над людьми. Побойтесь Бога

Back to top button