Суспільство (відео)

Роту «Чернігів» переводять на небезпечний об’єкт (Відео)

Два місяці їх не було вдома. Майже 70 днів вони не бачили своїх родин. Натомість щоденно пильнували, аби у прифронтовому місті Маріуполь було спокійно – без ворожих диверсій, і щоб так званий руський мір не просочувався на українські території.

Рота особливого призначення «Чернігів» сьогодні повернулася із зони АТО. Хлопців у Маріуполі змінила інша ротація чернігівської роти.

— Займаємося охороною мостів, телевежі, водо- та газорозподільних станцій. Також виписують бойові розпорядження і виїжджаємо на першу та другу лінії на зачистки, — Микола Масляний, командир роти «Чернігів».

Хоча в Маріуполі зараз відносно спокійно, все ж іноді й там вороги здійснюють теракти – нещодавно в автомобілі підірвали розвідника СБУ. Окрім того, наближені до міста населені пункти регулярно обстрілюють ворожі війська.

— Слава Богу, все було добре з нашим підрозділом, жодних ексцесів не було. Хлопці наші підковані, міцні. Вони прийшли в підрозділ із патріотичних міркувань, тому все переносять, —  Микола Масляний, командир роти «Чернігів».

Зустрічати роту «Чернігів» прийшли не лише бойові побратими та родичі, а й діти з обласного ліцею для обдарованої молоді.

— Побачили вчора інформацію про прибуття військових з АТО і вирішили з ініціативи дітей провести такий флешмоб – прийти та підтримати військових, адже вони захищають нас, —  Антоніна Федорченко, вчитель ліцею.

— Ми дізналися, що сьогодні приїжджають герої Чернігова, і для нас це велика честь відвідати їх і подякувати за те, що вони захищають нас. Що ми можемо спокійно спати, — Світлана Гудкова, учениця ліцею.

Бійцям роти дуже сподобалася така тепла зустріч.

Старший лейтенант поліції Олександр Гавриленко приїхав з АТО не сам – він привіз із Маріуполя чотирилапого друга.

— Його кличка «Шах». Нам уже 2 місяці. Спеціально брав у Маріуполі. Він молодець. Справжній бойовий друг. Зараз поїде додому, дорога важка – більше 16 годин в автобусі, —  Олександр Гавриленко, старший лейтенант поліції.

Із початком літа в роті «Чернігів» відбудуться зміни.

— З 1 червня нас знімають із 2-х об’єктів, а з 10 червня нашому підрозділу видають 1 блокпост. На службі будуть 12 осіб. Це буде ближче до лінії розмежування, —  Микола Масляний, командир роти «Чернігів».

Хоча спершу роту взагалі хотіли передислокувати на Луганський напрямок.

— Була така інформація і був проект наказу про передислокацію нашого підрозділу в місто Попасна на першу лінію. Зараз це питання не вирішене, —  Микола Масляний, командир роти «Чернігів».

Особовий склад роти «Чернігів», який приїхав з Маріуполя, кілька днів пробуде вдома з родиною. Потім хтось піде у відпустку, а хтось – забезпечуватиме громадський порядок у Чернігові. А потім знову ротація в АТО.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button