Суспільство (відео)

Рух – це життя: в Ічнянському районі висадився «ортопедичний десант» (Відео)

Ні для кого не секрет, що чимало сучасних дітей із головою занурені в гаджетові баталії і годинами сидять за комп’ютерами чи смартфонами. Звісно, малорухливість дуже негативно впливає на організм дітей. Медики б’ють на сполох – за останні 10 років колосально зросла кількість дітей із ортопедичними патологіями.

За ініціативи народного депутата України Валерія Давиденка в області активно реалізовується програма «Здоров’я жителів Чернігівщини». В Ічнянському районі стартував черговий етап цієї програми – сюди приїхали медики-ортопеди і проводять фаховий огляд населення.

 «Останні роки у зв’язку з урбанізацією ортопедична патологія виходить на перше місце загалом. Була розроблена програма ранньої діагностики і запобігання ортопедичним захворюванням. Стартує вона в Чернігівській області. Ця програма стартувала за ініціативи Валерія Давиденка, який бере активну участь в охороні здоров’я Чернігівської області», — ортопед-травматолог Академії післядипломної освіти імені Шупіка Артур Руденко.

Найчастіше ортопеди діагностують у дітей плоскостопість і викривлення хребта. Але ці патології можна вилікувати, якщо своєчасно звернутися до лікарів.

«Ми будемо здійснювати первинне відсіювання за ортопедичною патологією, яка в подальшому буде направлена в більш вузькопрофільні інститути», — ортопед-травматолог Академії післядипломної освіти імені Шупіка Артур Руденко.

 «Ми дуже задоволені, бо у нас ХХІ століття – телефони, смартофони, але діти не рухаються. Виникають проблеми зі здоров’ям. Народний депутат Валерій Давиденко започаткував програму. І ми дуже вдячні. Ми знаємо, що хворобу треба не лікувати, а запобігати їй – саме тому й проводиться профогляд. Якщо є проблеми, то діти будуть попереджені. Якщо немає, то це дуже добре», — заступник директора Ічнянської гімназії імені Васильченка Світлана Борщ.

Два тижні лікарі здійснюватимуть ортопедичні огляди по всьому Ічнянському району. Потім поїдуть в інші райони. Адже найголовніше в нашому житті – здоров’я, і його треба берегти змалечку.

«На мою думку, ця ініціатива є дуже важливою, адже багато підлітків займаються спортом, і можуть завдати собі негативних впливів. Я займаюся футболом і легкою атлетикою. На здоров’я не скаржуся, але хочу пройти цей огляд, щоб знати про здоров’я», — учень 9-го класу Ічнянської гімназії Родіон Лужко.

Ще один очевидний плюс цієї акції – людям не треба їхати на обстеження до столичних фахівців, витрачаючи солідні гроші на проїзд і нерви на бюрократичні коридори медзакладів.

 «Ця програма дуже цінна, адже дає змогу діагностувати захворювання на ранніх етапах. Ми маємо змогу проводити прийом не десь там у Києві, Чернігові, а на місцях», — ортопед-травматолог Академії післядипломної освіти імені Шупіка Артур Руденко.

Бережіть здоров’я і не забувайте періодично проходити лікарські огляди, адже давній закон мудрості діє і нині – хворобі краще запобігти, ніж її лікувати.

До речі, в області також успішно реалізується проект «Мамолог».

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button