Суспільство (відео)

Саботаж по-ічнянськи: відмова виконувати рішення суду (Відео)

Громадська мережа «Опора» в Чернігові розказала про перебіг передвиборчих перегонів в об’єднаних територіальних громадах. За спостереженнями «опорівців», більшість виборців про вибори в цих громадах навіть не знають.

«Я вже практично об’їхала всі громади і спілкувалась із людьми. Вони кажуть: «А які вибори?» «Кого ми вибираємо?», — Наталія Висіканець, координатор громадського спостереження за виборами в Чернігівській області.

Щодо порушень, то загалом фіксували переважно дрібні відхилення від закону – то дві особи від однієї партії зареєструються, то замінять голову комісії. За рамки ж здорового глузду та законності вийшли тільки в Ічні, де виборча комісія по-своєму розподілила округи.

«Було прийняте рішення, що сформувало округи, і це рішення було оскаржене. Суд ухвалив рішення, що рішення незаконне. Комісія розподіляла округи, не дотримуючись рівної кількості виборців у кожному окрузі. Далі була ціла епопея. Комісія цього рішення не виконує. Утворені округи. За підсумками суду утворені незаконно, яким чином відбуватиметься виборчий процес – не зрозуміл», — Наталія Висіканець, координатор громадського спостереження за виборами в Чернігівській області.

Представники комісії називають доволі оригінальні причини «судового саботажу». Буцімто, якщо вони виконають рішення суду – на них подадуть до суду. Передвиборчі ж порушення, за словами «Опори», зазвичай не розслідують правоохоронні органи.

«У минулій кампанії, коли було зафіксовано роздачу рису, людина написала заяву і далі вона просто не пішла. Знали, хто, знали, кому, знали, куди, але … ну», — Наталія Висіканець, координатор громадського спостереження за виборами в Чернігівській області.

Загалом у 14 об’єднаних громадах на Чернігівщині, де 29 жовтня проходитимуть вибори, серед кандидатів найбільше переважають самовисуванці та представники таких політичних сил, як Блок Порошенка, «Батьківщина», «радикали», «аграрії» та «Наш край».

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button