Суспільство (відео)

Самбісти Чернігівщини мірялися силами в пам’ять про загиблих бійців АТО (Відео)

Юні самбісти зібралися аби помірятися силами на татамі. Відкритий чемпіонат Чернігівщини з боротьби самбо проходить вже втретє і присвячений пам’яті загиблих бійців спецбатальйону «Чернігів».

«Федерація має право присвоювати навіть юніорські розряди. Тому вони борються не тільки за місця, а й за присвоєння розряду у цьому виді спорту. Самбо – це самозахист, це не напад, не знищення, а самооборона. Це дуже добре, коли діти будуть відчувати себе кріпкими і здоровими і відчуватимуть, що можуть себе захистить», — Петро Пекур, голова обласної федерації самбо.

Матерям 3-х загиблих бійців батальйону «Чернігів» приємно, що подвиги їхніх синів не забувають і що саме таким чином вшановують їх пам’ять.

«Звичайно, дуже приємно, тому що мій син займався самбо і тренер, який зараз займається з цими дітьми був сааме його тренером, тому дуже приємно, що його пам’ятають і нас завжди запрошують і в цей раз навіть подаруночки нам приготували», — Олена Запека, мати загиблого бійця.

Серед самбістів була і одна дівчинка, яка хоч і тендітна, але на татамі не поступалася хлопцям і прийшла на змагання з неабиякими амбіціями.

«Багато тренувалась. Буду боротися сьогодні з хлопцями і переможу їх», — Соня.

Важливість проведення подібних чемпіонатів ще і в тому, що завдяки змаганням молодь більше часу приділяє спорту і власному здоров’ю, а не блуканням віртуальними світами.

«Вони дають змогу формувати сильні характери, вони дають змогу відірвати хлопців і дівчат від комп’ютерів та дають змогу готувати майбутніх чемпіонів», — Максим Черненок, секретар Чернігівської міської ради («Наш край»)

Матері загиблих героїв отримали від організаторів подарунки, а всі учасники турніру і, звичайно ж, переможці – призи та нагороди.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. УКРАИНА СИЛЬНЬНЫЙ, СКАНДИНАВО-ИСПЫТАН НАРОД!… НАС истребляли… насиловали… жгли… ТЕПЕРЬ НАСТАЛО ВРЕМЯ НАШИХ ДЕТЕЙ…..СИЛЬНЫХ ДЕТЕЙ!!! КОТОРЫЕ НЕ ТОЛЬКО ДОКАЗАТЕЛЬСТВО ЭТОМУ, А МЫ ВСЕ И ВСЯ НАША СТРАНА, БУДЕТ СТОЯТЬ ПЛЕЧО В ПЛЕЧО ЗАЩИЩАЯ НАШЕ БУДУЩЕЕ …..А ЛИЦО НАШЕ- ЭТО НАШИ ДЕТИ!!! И ПУСТЬ ПРЕДКИ УКРАИНЫ ГОРДЯТСЯ НЕ ЗРЯ ПРОЖИТЫМИ ИМИ ГОДАМИ!!!

Back to top button