Суспільство (відео)

Секрети довголіття 100-річної чернігівської бабусі (Відео)

Дивлячись на цю бабусю, неможливо визначити навіть її приблизний вік.

А Віра Семенівна Нечаєва 7 серпня відсвяткувала ні багато ні мало – 100-річний ювілей!

У Чернігові вона цього року така одна. Та, каже, і перша в родині, хто відзначає таку солідну дату. Жінка пройшла нелегкий життєвий шлях, найперше, що згадує, – війну. На її долю їх випало аж дві.

—  Звільнення було Західної України, Білорусі — я була призвана. Приїхала, працювала в міській нашій лікарні. Через півтора місяці почалася війна у Фінляндії. Мене знову призвали, — розповідає Віра Нечаєва, ювілярка.

Віра Семенівна – фельдшер за освітою, на фронті була 8 років, працювала операційною медсестрою.

—  Операції різні були, порожнинні, і стояли інколи за операційним столом і по 2-3 години.  Ні про що не шкодую, вдячна тому, що я могла щось зробити для Батьківщини, — стверджує Віра Нечаєва.

У Віри Семенівни є всі шанси подолати всесвітній рекорд із довгожительства. Найстаршій людині планети було 122 роки. Звісно, як і всі довгожителі, Віра Семенівна має власний секрет довголіття.

—  Мабуть, я загартована, тому що пройти війну у Фінляндії – то снігу. Витривала, ніколи не хворіла, — згадує ювілярка.

Жінка живе сама, чоловіка поховала понад 20 років тому. Бабусею опікується Деснянський територіальний центр. Двічі на тиждень приходить соціальний працівник. Зі святом ювілярку прийшли вітати численні гості.

— Здивований, що і ззовні вона так виглядає, аби зустрів на вулиці , ніхто б не сказав, що цій жіночці поважній 100 років. І те, що вона розповідає, пам’ятає – це гарний показник того, що людина зберіглася, — каже Володимир Грецький, голова Деснянської районної у місті Чернігові ради.

Єдине, про що мріє Віра Семенівна, — повернутися в молодість і знову бути корисною для людей. Адже зараз уже майже втратила зір. Та не втратила жаги до життя.

Ще статті по темі

Back to top button