Суспільство (відео)

Секретні камери відеоспостереження та брутальний Хрустицький (Відео)

Гучна програма «Безпечне місто», яку минулого року так розпіарили чиновники та на яку виділили майже чотири мільйони гривень із бюджету, ще й досі не працює. Про це журналістам повідомив заступник міського прокурора.

Принаймні відео однієї з цих камер не змогли взяти під час розслідування підліткової жорстокості. Однак муніципальна камера стоїть якраз біля Мегацентру. В її об’єктив мали б потрапити чернігівські бандитки, які силоміць тягли свою жертву за торговельний центр.

— Неподалік місця протиправної діяльності дійсно є одна муніципальна камера, але на той момент вона не працювала, і про це є офіційна відповідь компетентних органів, — Артем Олейніков, заступник керівника місцевої прокуратури.

Ми вирішили з’ясувати, чому ж місто не стало безпечнішим із застосуванням програми безпеки. З’ясувалося, що це не так уже й просто. У міській раді нам пояснили, що минулого року дійсно закупили 39 камер зовнішнього спостереження. Ця програма коштувала місту 3 мільйони 600 тисяч гривень.

— Змонтоване серверне обладнання. Більша частина його зберігається в обласному відділі поліції, по серверу також є у двох комунальних підприємствах міської ради. Закупили специфічне програмне забезпечення, до того ж кількох виробників, — Наталія Чусь, прес-секретар Чернігівської міської ради.

Та більше інформації – ані про підрядника, який має змонтувати систему відеоспостереження, ані про балансоутримувача – в прес-службі нам не повідомляють.

— Там тендером визначився підрядник. Але я не готова вам про це зараз сказати в результаті тендера, — Наталія Чусь, прес-секретар Чернігівської міської ради.

Заступник міського голови Олександр Ломако телефоном повідомив, що сервери можна побачити в кол-центрі ЖКГ і комунальному підприємстві «Муніципальна поліція». Останній по-барськи наказав на прийом записуватися заздалегідь.

— Я зараз зайнятий і ви мене відволікаєте, телефонуйте завчасно, — Віталій Хрустицький — начальник КП «Муніципальна поліція».

І хоч ми зробили кілька дзвінків із редакційного телефону, чиновника це не переконало. Неговіркими виявилися й у новоствореному кол-центрі. Через сталеві двері нам повідомили, що з журналістами розмовлятимуть лише після дозволу особисто Олександра Ломако.

— Нехай телефонує Олександр Анатолійович, тоді я зможу продовжити з вами розмову як із журналістами.

Та все ж повідомляють, що у мегасекретних серверів таки є господар.

— Сервери у муніципальної поліції, і доступ до них лише з їхнього відома, до серверів.

Та, виявляється, камери монтували двічі. Перші технічно не задовольняли потреби поліції.

— Ті камери, що були встановлені, не підходили для розкриття злочинів, — Сергій Бриль, речник ГУНП у Чернігівській області.

У поліції повідомляють, що роботи з монтажу відеонагляду проводять разом із працівниками ТОВ «Українські новітні телекомунікації», яке виграло тендер. Обіцяють найближчим часом влаштувати презентацію цієї програми. Хоч вона стартувала рік тому. Цього року на камери знову запланували виділення грошей. Ось тільки цього разу сума значно більша. Чиновники планують закупити понад сотню камер відеоспостереження. На це передбачили майже шість мільйонів гривень.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Мда, прозрачное воровство местного бюджета — это и есть новая реальность! Уже никому из черниговских чиновников даже вид нееохота делать, что они лояльны обществу.

  2. а статью писал походу робот. Что ошибок, что слов не связаных полно.

  3. Так то ж пряма мова….))) Така не зв»язна і не грамотна мова прес-служби… ))) Що ж тепер робити?! — Такі у владі.

Back to top button