Суспільство (відео)

Сепаратизм на Чернігівщині: як СБУ бореться з кремлівськими маріонетками (Відео)

Явище сепаратизму не нове – прагнення до відокремлення було в певних груп народів ще в часи Середньовіччя. Схема класична – наприклад, лідер країни організовує провокацію, розхитує ситуацію на певній території і потім безпроблемно її анексовує. Знайомий алгоритм?

Різновидів «сепарства» багато. От, наприклад, за роздачу листівок антиукраїнського змісту можна сісти до в’язниці на 5 років.

Цікаво, що думають чернігівці про сепаратизм, чи вбачають в цьому явищі реальну небезпеку та, можливо навіть знають особисто людей, які агітують проти України?

-В Україні 46 мільйонів живе. Всі люди різні. Про кожного нічого толком не знаєш.

Я сама з Росії, народилася в Росії. І для мене боляче все, що відбувається зараз. Я не одобрюю те, що відбувається. Я за мир.

Військових колишніх не буває. 37 років прослужив. Повернувся в Україну. Родом з Донеччини. Біди багато наробили. Я не погоджуюся з «Правим сектором», не погоджуюся з тим, що багато зброї на руках. Але країну треба захищати.

-Якщо хтось в биту і підтримує, то так склалося життя, що брати і батьки в одній державі, а ми в іншій. Але ми в ситуації, коли на нас напали, а не ми напали.

Повинна бути свобода слова. Кожен має право все говорити.

Кожна людина має право на власну думку, але щоб без перегибів.

Негативно, так не можна. Це зрада. У мене нема таких.

Загрози немає. Кожна людина має право на висловлення своєї думки. Кожна людина має право підтримувати політику України чи Росії. Якщо є загроза, то у нас є СБУ.

Що про сепаратизм думає Служба Безпеки України? Та як часто лихорадить Чернігівщину від цієї антидержавницької зарази?

«Співробітниками було викрито чернігівця, який діючи за завданням так званої ЛНР, розміщував у соцмережах пропагандистські матеріали із закликом підтримувати і фінансувати терористичні формування. Суд визнав цього чоловіка винним і призначив покарання – 5 років», — речник управління СБУ в Чернігівській області Ярослав Молочко.

В іншому випадку СБУ викрила жінку, яка приїхала на Чернігівщину з тимчасово окупованих територій. Вона підтримувала зв’язки з терористами. Вона розміщувала в соцмережах заборонені матеріали. Отримала покарання.

Як кажуть, ворог не спить – Кремль постійно намагається розхитати ситуацію в Україні, у тому числі і на Чернігівщині. Ми всі пам’ятаємо нещодавній «сепарський» з’їзд у Чернігові, який організувала горезвісна Наталія Королевська. Більше того, російські спецслужби вербують українців і роблять з них шпигунів. Нещодавно була спроба ФСБ завербувати 23-річного жителя одного із прикордонних сіл Сновського району. Утім, після того, як путінські силовики зрозуміли, що з хлопчини не вийде Джеймса Бонда, його відпустили. До речі, після цього СБУ затримала справжнього агента ФСБ, громадянина Росії, який і завербував цього хлопця.

«У разі, якщо хтось помітив факти роздачі листівок антиукраїнського змісту, або підготовку теракту, СБУ закликає звертатися за номером – 676-208.СБУ робить все можливе для того, щоб захистити цілісність України», — речник управління СБУ в Чернігівській області Ярослав Молочко.

Очевидно, що про людей, які агітують проти України ми почуємо не один раз, адже Кремль не втрачає віри перетворити Чернігівщину на чергову «народну республіку» з усіма її «раковими пухлинами». Утім, класичний рецепт боротьби з «ватниками» винайдений і звучить він так:

Ще статті по темі

Back to top button