Суспільство (відео)

Пекельна сесія: гарячі питання і гострі обговорення (Відео)

Аншлаг у залі міської ради. Усі, хто пікетував під стінами виконкому, – прийшли й на саму сесію. І хоч політтехнологи анонсували можливе звільнення одного із заступників міського голови, знаменитого енергошулера, який примудрився замінити якісні лампочки на дешеві підробки, проте це питання, можливо, вирішилося в кулуарах, і з трибуни  мер запропонував просто перевірити його діяльність.

Для цього створили енергокомісію. Та найболючіше – обговорення забудови Березового гаю.

«Це наша позиція, бо земля, яку виділили незаконно, повинна належати громаді. І щоб таке більше не повторювалося»,активіст ініціативної групи.

Після гучних дебатів цей проект рішень про відміну забудови таки виносять на порядок денний і ставлять першим на розгляд. Утім, міський голова переконував людей, що чітких меж парку не існує. І варто просто відкласти будівництво трьох черг, допоки не визначаться, де ж він той парк. Чернігівців таке не влаштовує.

«Ми не дозволимо я вам клянусь..», — активістка.

«Пролунали слова, що межі парку не визначені, але це брехня. Вони визначені генпланом. Говорити так не зовсім коректно», — громадський активіст Олександр Гашпар.

Переконати людей у легальності забудови цієї ділянки прийшли й представники «Укрсівербуду».

 «Жодне дерево парку не буде тронуте. Ми не розробляємо ці будинки, як ви цього зрозуміти не можете», — представник забудовника.

Та під тиском емоцій залу та страху судової тяганини міський голова таки ставить питання на голосування – не відстрочити, а скасувати будівництво.

Ще одне гостре і добряче підігріте питання створення двох комунальних спортивних шкіл. Та оптимізація, за Дериземлею, мала б розпочатися не із першого навчального року, як зазвичай, а з 1 січня. Тоді чиновники пропонували припинити фінансувати шістьох спортивних шкіл. І хоч Андрій Дериземля, посилаючись на підтримку профільних заступників, переконував із трибуни у власній правоті, депутати вважають це абсурдом.

«Якщо ми щось створюємо, то варто знати, на основі чого. Щоби платити гроші бухгалтеру і директору», — депутат міської ради Павло Вовк.

Хоча проти створення цих комунальних шкіл не всі. Дзюдоїсти хочуть оптимізуватися.

 «Всі тренери, які працюють, вони залишаться. І буде ще краще. Не буває такого, люди добрі, щоб ви отримували гроші, і ніхто вас не контролював . Кум-королем», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Депутати таки проголосували проти створення комунальних спортивних шкіл.

Ще статті по темі

Back to top button