Суспільство (відео)

Шалені гроші на пільговиків, квартири для молоді та дефіцит робочих рук: підсумки засідання виконкому (Відео)

Проблемне питання пільгових перевезень на наступний рік у мерії вирішили не відкладати у довгу шухляду, а розглянули на виконкомі. Так управління транспорту пропонує збільшити суму компенсації за перевезення пільгових категорій чернігівців до 80 мільйонів гривень. З них 74 мільйони піде тролейбусникам і 6 – приватним перевізникам. Обгрунтовують такі зміни чиновники традиційно зростанням цін  та мінімальної зарплати.

«У 2018 році пропонуємо встановити компенсацію у електротранспорті на 50%, а у автобусах – на 25%, оскільки витрати зросли», — розповідає заступник начальника управління транспорту міської ради Наталія Сікач.

Такі астрономічні суми викликали у залі засідань виконкому обговорення та критику. Мер Атрошенко назвав суму «на межі здорового глузду», адже таке зростання значно випереджає надходження до міської казни. Очільник міста метав грім та блискавки. Мовляв, ніхто не рахував пасажиропотік, виручка від перевезень частково привласнюється.

«Ці речі з компенсацією, якщо бути відвертим, то цифра взята зі стелі. Ніяк не розраховується взагалі», — зазначає міський голова Владислав Атрошенко.

Здавалось, критика з боку членів виконкому та мера призведе до зміни суми компенсації чи відкладення питання. Однак чиновники вирішили не грати з вогнем, і після тривалого обговорення виконком одноголосно підтримав виділення запропонованих на компенсацію 80 мільйонів гривень.

Під час розгляду питання щодо фінансування реконструкцій та ремонтів у місті, мер також поскаржився на будівельників, які не хочуть працювати за мізерні зарплати. Тому попросив збільшити їм оплату аж на 700 гривень.

«Плиточник може отримати 40-50 гривень за метр квадратний. Ринкова ціна -100-120 грн. Там, де є проект, не можемо загнати і вмовити підрядника», наголошує міський голова Владислав Атрошенко.

Серед важливих питань на виконкомі прийняли пропозицію управління охорони здоров’я щодо збільшення фінансування програми профілактики та лікування серцево-судинних хвороб. Уперше за 2 роки куплять 40 коронарних стентів. Також дали 2 мільйони на купівлю квартир за програмою молодіжного житлового кредитування. А також затвердили створення комісії , яка вивчатиме надання допомоги при народженні дитини.

Журналіст Юрій Михуля

Оператор Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button