Суспільство (відео)

Шампанське, цукерки і журналісти: Атрошенко прозвітував за рік роботи (Відео)

На початку грудня минув рік, як Чернігів очолив Владислав Атрошенко, відмовившись тоді від статусу народного депутата України. На прес-конференції чернігівським журналістам міський голова зізнався, що більше втратив за цей рік, аніж заробив для своєї родини.

— Якби я цей час працював на себе, результат фінансовий для мене і моєї родини був би набагато вищий, — Владислав Атрошенко, Чернігівський міський голова.

А втім, за минулорічними змінами у кар’єрі міський голова не жалкує. Попри лайку в його бік, яку часто бачить на сторінках соцмереж, упевнений, що все нього вийде.

— Не тільки клянуть, а хтось і хороше щось каже, добре слово. За моїм відчуттям, все не так і погано, — Владислав Атрошенко, Чернігівський міський голова.

Зі статками Атрошенка теж не все так погано. Нещодавно він заволодів часткою аграрного підприємства. На прес-конференцій Владислав Атрошенко змовчав про це, але журналісти нагадали.

— Якщо відкрито виробництво і створено робочі місця, якщо там нема корупції, завод експортоорієнтований, надходить валюта, то це погано чи добре? — Владислав Атрошенко, Чернігівський міський голова.

Підсумовуючи рік, міський голова оцінив і роботу своєї команди. За п’ятибальною шкалою, усім поставив четвірку. А от роботою заступників невдоволений. Обіцяє незабаром кадрові зміни. Під ким із п’яти замів найбільше хитається крісло, мер не зізнався.

— Окремі прорахунки були і є у кожного із заступників. Я утримаюся від поосібних характеристик, а скажу про те, що кардові зміни будуть уже в цьому році і в наступному, — Владислав Атрошенко, Чернігівський міський голова.

Озвучив Владислав Атрошенко і статистику відремонтованих шкіл, садків, дахів, доріг, парків, скверів. Розповідав про нові тролейбуси і нові зупинкові комплекти, які з’являться у Чернігові вже цього року. У містян попросив вибачення за аварійний підземний перехід біля готелю «Україна».

Чому віддав перевагу фонтанам, а не ремонту підземки, пояснив якимись негараздами з проектантами. Пожалкував Атрошенко і через те, що зв’язався із черкаським підрядником, який взявся освітлювати Чернігів.

— Горе-підряник, який вішає горе-продукцію. От, зокрема, світильники: де він їх виробляє, це для мене загадка. У нього нема цього виробництва профільного. Як він їх виробляє, це для мене загадка, — Владислав Атрошенко, Чернігівський міський голова.

Озвучив мер неофіційну версію обвалу гуртожитку по вул. Попудренка.

— Попередній висновок комісії – житло визнано ветхим, тобто решта будинку не в аварійному стані, — Владислав Атрошенко, Чернігівський міський голова.

Гуртожиток на Попудренка відремонтують. У бюджеті на наступний рік будуть передбачені на це кошти, каже міський голова. Постраждалі родини забезпечать іншими кімнатами у гуртожитках міста. Мер порадив більше ні на що не сподіватися. Адже до приватного житла міськрада не має жодного стосунку.

— Зруйновано 6 кімнат у 101-квартирному будинку, який був гуртожитком, у якому приватизовано 87 квартир, 14 не приватизовані. Якщо ми будемо ставити питання, чи це є зобов’язанням місцевого бюджету ремонтувати всі аварійні будинки, ну, по-перше, це порушення діючого законодавства і Бюджетного кодексу. Ми не маємо права витрачати бюджетні кошти на ремонт приватного майна, — Владислав Атрошенко, Чернігівський міський голова.

І на завершення прес-конференції Владислав Атрошенко привітав журналістів із Новим роком, пригостив цукерками й шампанським і зізнався, що до думки чернігівської преси таки дослухається, хоч і чує багато критики у свій бік.

Ще статті по темі

Back to top button