Суспільство (відео)

«Шервуд» по-чернігівськи: вечір із життя Робін Гудів (Відео)

— Щоб відчути себе справжнім Робін Гудом та воїном Середньовіччя, ЧЕline вирушає на майстер-клас, — Олександра Жеглова, журналіст.

Лук – один із найдавніших видів зброї в історії людства. У давнину він був найголовнішою зброєю полювання і боротьби. Сьогодні лук є аксесуаром спортивної стрільби як для дорослих, так і для дітей.

— Вікових обмежень для стрільби з лука немає, тому можна займатися в будь-якому віці. Наймолодшій нашій дівчинці – 6 років, основна маса – це з 9-ти і старші. Створена була Федерація стрільби з лука Чернігівської області наприкінці 2012 року. Ми беремо участь у всіх змаганнях, що відбуваються на території України, починаючи з чемпіонату міста й області, які ми ж організовуємо та проводимо, і закінчуючи чемпіонатами України, — Євген Рудечик, тренер зі стрільби.

Мій норматив – влучити в мішень хоч би з трьох спроб. Побачимо, що з цього вийде.

На перший погляд, усе здається доволі простим: береш лук, стрілу, натягуєш тятиву і стріляєш по мішені. Але насправді все значно важче. Стрільба потребує концентрації, витривалості, сили духу та постійного тренування.

Ну, звісно, що краща базова підготовка, то легше стріляти.

Тренування починається, безперечно, з розминки, ми розминаємо всі м’язи, щоб не потягнути зв’язки, м’язи.

У стрільбі з лука немає різниці, якої статі спортсмен, головне – щоб вистачило сил натягнути тятиву.

— Просто було цікаво попробувати себе в стрільбі, це доволі красиво та незвично.

— Спершу постійно все боліло, особливо плечі, а тепер уже значно легше.

Вага лука – приблизно 2,5-3 кг. Отже, якщо ви захочете навчитися стріляти, почніть з фізичної підготовки. Наші журналісти Че-line попотіли щоб лучно поцілити в мішень, тож майстер класс пройшов на славу.

—  Стрільба з лука – це захопливий вид активного відпочинку, можна накачати собі м’язи та стати справжнім лучником Робін Гудом, — Олександра Жеглова, журналіст.

Ще статті по темі

Back to top button