Суспільство (відео)

Ворог децентралізації Сахневич втікає від журналістів ЧЕline (Відео)

-Для чого ви знімаєте? Знімайте пустий коридор.

-А чому кореспондентам не можна. Прийшов із громадою.

-Є закон, згідно з яким ви повинні попередити, що будуть журналісти.

— Я не можу з вами працювати, тільки з вашим каналом.

Так перший заступник голови Чернігівської облдержадміністрації тікав від нашої камери, аби не пояснювати, чому він не дозволяє об’єднання Олишівської громади. Майже півтора місяці тому мешканці трьох сусідніх сіл – Олишівки, Смолянки та Красилівки – проголосували за об’єднання. Таку громаду передбачає перспективний план децентралізації, її погодив Кабмін. Не до вподоби  ця громада лише першому заступнику голови Чернігівської ОДА.

«Ми надіслали повний перелік документів ще 11 серпня, але отримали негативну відповідь, що проблема начебто в тому, що три села з різних районів», – селищний голова Олишівки Сергій Малець.

Офіційно Леонід Сахневич відписався на цьому папірці. Тут він посилається на Конституцію України та недолуге законодавство децентралізації. При розмові пояснює так.

 «До якого району людина йтиме в разі оформлення пенсії, чи до якого РЕМ – до Чернігівського району. Тоді який сенс у вашій громаді», – перший заступник голови Чернігівської ОДА Леонід Сахневич.

Позиція чиновника: один район – одна громада. І байдуже йому, що своїм рішенням він перекреслює весь процес децентралізації в області, та й найближчий населений пункт з усією інфраструктурою для мешканців цих трьох сіл – Олишівка. Натомість пан Сахневич знову прикривається про пробілами в законі.

Проте люди налаштовані рішуче. Свою громаду створюють не за власними принципами, а на вимогу Президента. До того ж їх об’єднання погодив Кабінет Міністрів, а відтак збираються вжити радикальних методів. Своє право підуть відстоювати під стіни Адміністрації Президента.

Ще статті по темі

Back to top button