Суспільство (відео)

Ще одна пам’ятна дошка на 12 школі: Ігор Нешко загинув рік тому в зоні АТО (Відео)

Пам’ятну дошку прикордоннику Ігорю Нешку відкрили у 12 школі.

Тут він закінчив школу, тут працює й його мати Людмила Нешко.

Вона вчитель музики.

— Школа №12 для нас друга домівка, тому що цього року нашій школі виповниться 30 років. І 30 років я пропрацювала у цій школі і мій сину тут навчався, бігав коридорами. А сьогодні повернувся сюди в пам’ятній дошці, як герой, — Людмила Нешко.

Як і мама, Ігор був музикантом, навчався в чернігівському музичному училищі. Та мрія встати диригентом духового оркестру. Не випадково на відкритті пам’ятної дошки сумні мелодії виконував військовий оркестр.

— Ми були на різних курсах, я на вокальному , а він – на духовому. Але у нас була дружба, ми були активні студенти. У нас була творча молодь, ми влаштовували КВН і на цій ниві ми з ним познайомилися. І вже тоді товаришували усі 4 роки, які навчалися, — Оксана Тунік-Фриз, однокурсниця.

Дванадцята школа багата випускникам героями. Тут уже відкрили три пам’ятні дошки. Усі бійці не повернулися живими із зони АТО.

— Ми пишаємося, що в нашій школі учився Шанський, Чередніченко і Нешко, дошку якому ми сьогодні відкриваємо. Звісно, у нас проходять класні години, виховні години і бійці зустрічаються із нашими дітьми, нашою громадою, — Василь Гопаченко, директор школи №12.

— Це потрібно, бо це бійці які віддають життя за нашу країну і варто пам’ятати героїв, які загинули і віддали життя своє.

На Чернігівщині майже півтори сотні родин, які не дочекалися із війни своїх дітей, чи чоловіків. У Ігоря Нешка також залишилася дружина, яка продовжує його справу – служить в прикордонниках.

Ще статті по темі

Back to top button