Суспільство (відео)

Ще одне кафе в Чернігові відкрилося зі скандалом (Відео)

Нещодавно в соціальних мережах розгорівся скандал. Користувачі обговорювали новину про відкриття нового кафе. Людей збентежила назва закладу, що містить «Ъ» — твердий знак із російської абетки – та має російську концепцію.

У спільноті кафе ситуацію також прокоментували. Кажуть, назва старослов’янська і походить з часів Київської Русі.

Ми поцікавилися, що з цього приводу думають пересічні чернігівці.

Я противник усього «російського», ми, українці, маємо свою думку. Маємо пропагувати українську кухню, українські мотиви. Наша Україна гарна, тут розумні люди. Тому я вважаю, що краще українське, а російське хай пропагують у себе.

Я негативно ставлюсь, тому що я патріотка. На мій погляд, це недоцільно. У нас Чернігів – українське місто, на мій погляд, це недоцільно.

Це рішення власника.

Я не можу сказати, що в мене вкрай негативні емоції, скоріше нейтральні. Це залежить від інших показників. Якщо там буде мішка в сарафані, з балалайкою, то це мені не подобається. Якщо там будуть українські звичаї присутні, то хай буде.

Я вважаю, нічого в цьому поганого немає, але на сьогодні, зважаючи на те, що ми у стані війни, то може, треба і передивитись цю ситуацію.

Я думаю, що можна, тому що у нас відкриваються італійські, німецькі, японські, то можна й російські. Це не означає, що всі вороги, ми воюємо з Росією, так. Росія – ворог, але ж не вся вона ворог. Не всі там такі. Путін насамперед ворог, а страви, я вважаю, можна.

Журналіст Марина Шолох

Оператор Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button