Суспільство (відео)

Що знають чернігівці про новий вихідний (Відео)

З 2017 року в Україні офіційно відзначатимуть Католицьке Різдво – 25 грудня за григоріанським календарем,і цей день визнано вихідним.

Відповідне рішення ухвалила Верховна Рада, а закон набрав чинності з 2 грудня. Натомість, скасували вихідний 2 травня. Католицизм сповідує до 5 мільйонів наших співвітчизників.

Науковці ж вважають григоріанський календар ближчим до астрономічних явищ, а тому логічнішим.

Ми поцікавилися у чернігівців, чи знають вони, чому понеділок став вихідним, та як вони планують його провести.

— Знаю, буде Різдво, але ми святкуємо в інший день. А що планую, якщо чесно, то багато роботи, тому позапланово вийду на роботу. Однак, певний час все ж таки планую приділити сім’ї.

Звичайно знаю, що це вихідний день – Католицьке Різдво. Я сам більше схиляюся, до того,що саме 25 грудня потрібно святкувати Різдво,а не 7 січня, як ми в Україні звикли це робити. Тому особисто я святкую його 25 грудня.

Взагалі, збираюся прийти ввечері на Новорічне містечко, тому що тут буде цікава програма. А так, буду дома вдень з родиною відпочивати.

Справа в тому що ми пенсіонери, у нас вихідний і так кожного дня. У мене брат в Америці проживає, в них Різдво 25 відзначають, а Новий рік не так. А от ми по-старому Новий рік відзначаємо. Я думаю, зробили вихідний, і добре, головне, щоб когось задовольнили все ж таки.

Ну, якщо чесно, то я не знаю.

Розумію, що це Католицьке Різдво. А от що планую?Відпочивати, напевно, якщо це вихідний.

-Відпочивати планували, а взагалі, це ж Католицький Новий рік? Різдво.

-Раніше його не відмічав ніхто, тому так мало знаємо.

Журналіст Марина Шолох

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. різдво Христове!!! а не католицьке, чи православне.

Back to top button