Суспільство (відео)

Щоб не різати конячку Галку, ніжинські медики шукають їй нового хазяїна (Відео)

Завжди спокійна і надто працьовита – такою залишиться чорненька конячка Галка у пам’яті її колег по лікарні.

— Працювала добре, витягала своє, — Ігор Ромащенко, візник Ніжинської центральної міської лікарні.

Уже кілька днів візник ніжинської міської лікарні Ігор не відходить від своєї вірної напарниці по роботі: щодня він впрягав її у воза, удвох об’їжджали 5 гектарів території лікарні – вивозили сміття, забирали з їдалень харчові відходи, возили будматеріали та виконували багато іншої роботи по господарству. Днями візник дізнався, що Галки скоро не стане.

— Звісно, шкода, я пропрацював тут 5 років, шкода вже буде, — Ігор Ромащенко, візник Ніжинської центральної міської лікарні.

Прощаємося з конячкою Галкою і ми.

— Отак отак, зрозуміли? Вона тоді вас не гризане,  тримай, Галко. Хороша.

Галка втомилася через свій поважний вік – їй уже більше 20-ти. У міській лікарні конячка працює вже 15 років. Колись її придбали за півтори тисячі гривень.

— Вона у нас гарний довгожитель, вона в нас хороша, виручає. Добре працювала? Аякже. На те вона й коник, щоб працювати, — Олексій, сантехнік Ніжинської центральної міської лікарні.

Нині своє слово сказали ветеринари, оглянувши тваринку, – працювати Галці заборонено.

— Коні взагалі то не лежать, а тут літо, коняка лежить, постійно лежить, навіть на ганок кладе голову, це ознака. Бо кобилі понад 20 років, це вік для коня, — Дмитро Потороча, завгосп Ніжинської центральної міської лікарні.

Долю конячки Галки вирішували депутати на останній сесії Ніжинської міської ради. Це питання виносилось на засідання, бо Галка є майном лікарні, прирівняним до автомобіля. За рішенням 23-х депутатів – конячку Галку списали на м’ясо. І лише четверо ніжинських обранців утрималися.

— Майже одноголосно, дехто утримався, поважаючи права тварини, четверо утрималися, більше з позиції гумору, наприклад, я фермер, я не можу списати, — Анатолій Лінник, Ніжинський міський голова.

Часу залишилося небагато – протягом п’яти днів рішення сесії має бути виконане. Галку віддадуть на м’ясо. Медики лікарні, хоч і розуміють, що іншого шляху для тваринки немає, все ж бажають кращої долі заслуженому господарнику лікарні.

— Ми переживаємо за її долю,  якщо дійсно є люди, які бажають утримувати її на дому, може, дома є якийсь зоопарк, то ми не будемо чинити перешкод, — Олександр Костирко, головний лікар Ніжинської центральної міської лікарні.

Замість Галки в лікарню візьмуть нову шестирічну кобилу. Хазяї згодилися її продати медзакладу всього за 15 тисяч гривень. На додачу – ще й із новим возом. І хоч лікарні пропонували купити тракторець, медики відмовилися. Їхній заклад має давню історію, і тут завжди працюють коні. А тому щойно не стане кобили Галки, лікарня отримає нового працівника.

— Отак, отак, отак, молодець. Поїла?

Ще статті по темі

Back to top button