Суспільство (відео)

Школа №10, Ялівщина, тарифи і надбавка вчителям: резонансні питання 28-ї сесії Чернігівської міськради (Відео)

Сьогодні пройшла 28-ма сесія чернігівської міської ради. Про найбільш резонансні питання, що на ній розглядались розповів депутат Чернігівської міської ради від фракції «Наш край» Віктор Бистров.

  1. Місто забирає Ялівщину в своє підпорядкування

-У минулому скликанні було прийнято рішення, що міська рада делегує ці повноваження обласній раді. Сьогодні був зроблений перший крок, щоб усе це скасувати, і що цим питанням буде займатися міська рада. Частина людей каже, що це погано. Частина активістів вважає, що це робиться, аби цю Ялівщину ділити. Щоб вона ставала дедалі меншою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Вхідчини» для торгівлі в підземці біля «України»: конфлікт у міській раді

  1. Питання 10-ї школи ігнорується

— Також було питання про десяту школу. Прийшли батьки, вони кажуть, що час затягується. І вони не впевнені, що 1 вересня відновиться робота цього закладу. На жаль, ніхто з виконавчої влади не взяв на себе зобов’язання, що це відбудеться.

  1. Зависокі тарифи розглядатимуть широким загалом

— Також приходили люди щодо тарифів. Знову ж таки, органи виконавчої влади не сказали, що вони робитимуть із цього приводу. Однак анонсували, що цієї суботи в міському Палаці культури відбудуться збори громадян і влада буде пропонувати якийсь діалог.

  1. Освітянам тимчасово повернули надбавку

-Будуть приймати питання збільшення коштів на галузь освіти. На фінансування надбавок за престижність педагогічної праці. Якщо з самого початку управління освіти пропонувало зменшити надбавку до 5 %, то зараз вони погоджуються що ця надбавка в повному обсязі буде виплачуватись 3 місяці – до 1 квітня. Та чекати допомоги від держави, від обласної адміністрації. Будемо порушувати це питання перед 1 квітня, і я хотів би також побажати вчителям, щоб вони займали більш активну позицію.

Ще статті по темі

Back to top button