Суспільство (відео)

Шведсько-українська школа у Чернігові готуватиме айтішників (Відео)

У Чернігові можна стати айтішником за чотири місяці. Шведсько-українська школа Beetroot Academy відкриває курси для майбутніх веб-розробників. Основний акцент засновники IT-школи робитимуть на практику, а не теорію.

«За ці 4 місяці ти отримуєш практичний досвід, ти зробиш реальні проекти. Наприкінці курсу в тебе вже є портфоліо і ти готовий працювати», — співзасновник компанії Beetroot Андреас Флодстром.

Україну шведи обрали не випадково – тут IT-сфера розвивається найшвидше в Європі та має неабиякі перспективи. До того ж шведам сподобалась українська гостинність. Цей проект уже працює в чотирьох великих містах України.

Основне завдання, яку перед собою поставили засновники IT-курсів – випустити на ринок кваліфікованих спеціалістів і працевлаштувати їх.

«120 студентів навчали, 70 % працевлаштовані в айті», — співзасновник компанії Beetroot Андреас Флодстром.

«Моя компанія розглянула б кілька кандидатур на посаду веб-розробника та дизайнера, але це треба витрачати сили на пошук студента, проводити співбесіду, потім можливо донавчати. Є IT-академія, яка готує кваліфікованих співробітників, те, що треба нашій і багатьом іншим компаніям, ми зможемо вибрати з цих випускників найкращих», — керівник проектів Che IT Group Олександр Лозицький.

Навчання на курсах платне, проте після працевлаштування гроші швидко повернуться новоспеченому айтішніку до кишені, запевняють засновники програми, адже отримані знання відповідатимуть останнім вимогам ринку.

«Чим мені подобається Beetroot Academy  — вони самі займаються IT-розробкою, спеціалісти роблять курс під сьогодні, під сучасні вимоги ринку», — керівник проектів Che IT Group Олександр Лозицький.

 «Замовники з різних країн, є вимоги до спеціалістів, вони світові, є стандарти. Beetroot Academy як курс саме відштовхується від вимог замовників і клієнтів, що треба сьогодні ринку, який досвід зараз важливий, за що готовий платити гроші», — локал-менеждер Beetroot Academy Дмитро Попов.

Навчатися на курсах зможуть далеко не всі охочі. Зацікавлених відсіюватимуть на співбесіді. Обрані ж почнуть освоювати IT-ази вже в січні наступного року.

Ще статті по темі

Back to top button