Суспільство (відео)

Швидко і абсурдно: сесія обласної ради усіх призначила, нікого не звільнила (Відео)

Швидка та абсурдна сесія обласної ради цього разу завершилася швидко й без перерви. Сорок дев»ять питань розглянули практично безперешкодно. Багато уваги викликало призначення нового очильника фонду комунального майна. Його підтримали усі фракції одноголосно, проте депутати від нашого краю запропонували надалі  запровадити конкурсний відбір керівників саме  комунальних підприємств.

«Він був у нас на фракції і він нас переконав але на майбутнє такі конкурси просто необхідні бо серед депутатського корпусу дуже багато гідних депутатів. Яких навіть не розглядали і така практика відкритих конкурсів повинна бути»,голова фракції «Наш край» Ольга Чередник.

Непорозуміння серед депутатів викликало питання, якого не передбачав порядок денний. Це виділення трьох гектарів лісу в Козелецькому районі. Його внесли до порядку під час сесії. Проект рішень не надавали дупутатам для ознайомлення. Опозиційний блок підозр аграрну партію та заступника голови обласної ради Арсена Дідура у лобіюванні власних інтересів.

«Ну не одна комісія окрім аграрної не розглядала це питання . а вносити в такому порядку питання можн зігно закону лише тоді, коли уе питання має ну надзвичайно важливе значення . Чому ні одна комісія не була ознайомлена із цим питанням», депутат обласної ради Анатолій Мельник

Товариство з обмеженої відповідальністю «Злата  Інвест» бере три гектари лісу в тимчасове користування, але багато чи мало, аж на сорок дев»ять років.

«Я давав візу на проект рішень. Там три гектари рекреаційної зони для проведення культурних і оздоровчих і других міроприємств», — заступник голови обласної ради Арсен Дідур.

Шокували депутати усіх присутніх на сесії коли тричі не проголосували за добровільне складання депутатських повноважень  Андрія Прокопенка. Він енаписав заяву про звільнення за власним бажанням, адже сам він киянин,має бізнес і займається науковою роботою. Та пропри  зачитану головою фракції заяву пана Андрія, чомусь депутати не проголосували  це питання.

«Не дуже багато депутатів які проголосували проти , тільки два але багато які утрималися, а я вважаю що це практично проти. Хоча  ми підтримуємо рішення андрія .і уже я встигла поговорити із Людмилою Андрієвською. Вона навіть готова була написати зачву   і увійти до нашої фракції», — — голова фракції «Наш край» Ольга Чередник.

Дивно, але голова обласної ради чомусь не помітив цієї заяви партії і пообіцяв  довести це питання до логічного завершення. Хоч сам зізнався в симпатії до Андрія Прокопенка.

«Зараз я не готовий відповісти і сказать хто проголосував проти , але може це фракція не хоче його відпускати бо мені особисто подобалося як працює Андрій і мені було приємно із ним працювати  це моє особисте враження можливо суб»активне», — голова обласної ради Ігор Вдовенко.

Поки що Андрій Прокопенко – юридично депутат, адже без рішення сесії Людмила Андрієвська приступити до виконання депутатських обов’язків не може. Та фактично пана Прокопенка на сесії немає. Однак політологи трактують таке рішення депутатів інакше. Кажуть, це політичний хід, що залишає фракцію «Нашого Краю» без одного голосу.

Ще статті по темі

Back to top button